همگام با دوازدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ایران در شهر قنات و معدن

۰۳ تیر ۱۳۹۳ | ۲۰:۰۴ کد : ۲۲۲۴۰ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۱۲۷۵
یکصد و پنجاه عضو نظام مهندسی معدن، به رسم هرساله ....

یکصد و پنجاه عضو نظام مهندسی معدن، به رسم هرساله و این بار دریزد گرد هم آمدند تا برنامه ها و اهداف خود را در سال پیش رو، تدوبن و به بحث و تبادل نظردر این خصوص بپردازند.

به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از یزد، دوازدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران، در حالی در یزد برگزار شد که این تشکل، میزبان مهمانانی از مجلس شورای اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ،شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و فعالان بخش خصوصی بود.

یزد؛ استان صنعتی و معدنی خودکفا، بدون تکیه بر دولت

بنا به  این گزارش، این مراسم با خوش آمدگویی محمدرضا کارگران رییس نظام مهندسی معدن استان یزد آغاز شد و درادامه مهمانان  شنونده ی سخنان محمدمهدی زارع رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد بودند.

زارع با اعلام اینکه در استان یزد هیچ یک از واحدهای صنعتی و معدنی وابسته به دولت نیستند، بیان کرد: 3400 فعال صنایع معدنی دراین استان حضوردارند که رتبه اول کشوری درحوزه کاشی و سرامیک و استخراج سنگ آهن از جمله افتخارات آنان است.

وی درگوشه ای دیگر از سخنان خود با انتقاد از به روز نبودن تکنولوژی و فناوری های مورداستفاده در صنایع معدنی کشوربه خصوص معادن زیززمینی، خاطرنشان کرد: نظام مهندسی معدن می تواند به عنوان اولین تشکل پیش قدم در به روز سازی تکنولوژی در معادن واردعمل شود.


درادامه، رییس سازمان نظام مهندسی معدن، به صورت رسمی دوازدهمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی معدن را آغاز کرد.به گفته ی هرمز ناصرنیا، بخش معدن مانند ریشه ای است که هرچند ممکن است کوچک باشد، اما نبود آن ضربه ی جبران ناپذیری بر پیکره کشور وارد خواهد کرد.

وی با اعلام اینکه معادن جزو منبع تجدیدناپذیر طبیعت هستند که ازبین رفتنشان صدمات زیادی خواهد زد، ادامه داد: برای جلوگیری از این امر، سازمان نظام مهندسی معادن می تواند به عنوان ناظر بر استخراج از معادن وارد عمل شود.

ناصرنیا درپایان سخنان خود، حضور نظام مهندسی معدن را در سه وجه ارایه طرح های کاربردی، ابعاد اجرایی و ایمنی موفق اعلام کرد.


اعلام همکاری دانشگاه یزد با معادن

محمدصالح اولیا رییس دانشگاه یزد به عنوان سخنران بعدی دعوت شد تا ضمن ارایه دیدگاههای خود،  قرارداد میان دانشگاه یزد و سازمان نظام مهندسی یزد را به امضا رساند.

وی با بیان اینکه دانشکده معدن دانشگاه یزد، یکی از دانشگاههای موفق در کشور بوده که در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می پذیرد، تاکیدکرد: اساتید این دانشگاه با معادن استان ارتباط تنگاتنگی دارند و  دانشگاه آمادگی کامل جهت پذیرش دانشجو در سطوح کارشناسی ارشد و دکترا در میان متخصصان این معادن را دارد.

رییس دانشگاه یزد، از معادن خواست تا باایجاد آزمایشگاه های تخصصی و پیشرفته دردانشگاهها و استفاده از نیروهای متخصص دانشگاهی، عمده ی نیازهای خود به این منظور را از این طریق رفع نمایند و همکاری دو جانبه  را تحقق بخشند.

درپایان این سخنان، تفاهم نامه ای با محوریت عواملی چون، ایجاد بستری جهت تعامل میان دانشگاه و بخش صنایع معدنی، نهادینه کردن آموزش و ایجاد شبکه سهل الوصول برای دسترسی بخش فنی و معدنی، میان دانشگاه یزد و سازمان نظام مهندسی معدن به امضا رسید.

یزد، کم آب ولی پرتوان

سیدمحمدمیرمحمدی استاندار یزد با اشاره به اینکه این استان، همواره با کمبود آب مواجه بوده، اما از لحاظ معدنی در رتبه ی بالای کشوری قرارگرفته است، ذخایر احتمالی این استان را 5 میلیاردتن بیان کرد و تاکید کرد: با توجه به این پتانسیل بالا، امیدواریم سرمایه گذاری بیشتری دراین استان داشته باشیم.

میرمحمدی گفت: برگزاری این همایش توسط سازمان نظام مهندسی معدن در محیط دانشگاهی، نوید بخش این است که معدنکاران و دانشگاهیان میتوانند با کمک هم، چرخه ی بهره برداری را کامل کرده و از ذخایر بیشترین بهره برداری را داشته باشیم.


معدنکاران خواستار معافیت های خاص مالیاتی هستند

 علاقه بند، نماینده معدنکاران استان یزد بود که از سوی برگزارکنندگان جهت سخنرانی  به پشت تریبون دعوت شد.

وی درخواستهای معدنکاران را چنین  عنوان کرد: همکاری دولت با بخش خصوصی در اکتشافات عمقی، ایجاد فناوری های نوین در معدنکاری، ایجادهماهنگی لازم میان وزارتخانه های مرتبط با توجه به قانون معادن، مرتفع کردن مشکلات معدنکاران و معافیت های خاص مالیاتی برای تشویق معدنکاران.


ادغام وزارتخانه ها؛ معدن را به حاشیه کشانده است.

داریوش اسماعیلی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو شورای مرکزی نظام مهندسی معدن کشور، سخران بعدی این همایش بود.

وی با اشاره به اینکه خود را در این جلسه، بیشتر عضو نظام مهندسی معدن می داند تا نماینده مجلس، بیان کرد: امروزه مهمترین مساله کشور، ابلاغیه مقام معظم رهبری برای اقتصاد مقاومتی است و باید بدانیم نقش معدن دراین ابلاغیه کجاست و اگر بنا باشد روزی از درآمدهای نفت رهاشویم، مهمترین منبع درآمدی جایگزین، معدن است.

اسماعیلی ادامه داد: روح این ابلاغیه، اتکا به تولید داخل، خودباوری و استفاده از بخش خصوصی است و مجموعه نظام مهندسی معدن به عنوان بازوی توانمند فنی معدنکاران باید راهکارهای خود برای رسیدن به این مهم را بیان کند.

وی درادامه با انتقاد ازین که نظام مهندسی معدن برخلاف نظام های مهندسی دیگر، به هیچ عنوان در جایگاه خود قرارندارد، تاکیدکرد: می بایست در این اجلاس ها راهکارهایی جهت رسیدن به این اهداف درنظرگرفته شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، از به حاشیه رفتن معدن در ادغام های  پی در پی وزارت خانه ها پرداخت و تصریح کرد: درگذشته، معدن وزارت خانه ای جداگانه داشت که با ادغام در صنعت به حاشیه رفت؛ درسال اخیر نیز با ادغام وزارت صنایع و معادن با بازرگانی، هردو مبحث صنعت و معدن به حاشیه کشیده شدند.


ورودی دانشجو در رشته معدن بالاست!

معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان آخرین سخنران این اجلاس بود، تا  تکمیل کننده ی مباحث دیگران باشد.

 ضرورت تجمیع معادن کوچک مقیاس و تبدیل آنها به  معادن بزرگ مقیاس در شهرهای کوچک کشور  جهت کاهش تخریب محیط زیست و پررنگ تر شدن نقش نظام مهندسی معدن، از اولین دغدغه های جعفر سرقینی بود که در این جلسه به آن اشاره کرد.

وی  پذیرش بی رویه  دانشجوی معدن دردانشگاهها را  یکی دیگر از دلایل افت نقش نظام مهندسی معدن برشمرد و به این پذیرش غیراصولی انتقاد کرد.

وی  با اعلام اینکه وزارت خانه ی متبوعش آماده است هرگونه اختیاری که مدنظر کارشناسان هست را به سازمان نظام مهندسی معدن تفویض  کند، قول مساعدت داد تا ازین پس نقش نظام مهندسی در طرح های معدنی پررنگ تر شود.

سرقینی همچنین حمایت کامل و تمام قد خود را از جلوگیری خام فروشی مواد معدنی بیان کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن  و تجارت دردولت دهم، بازسازی آیین نامه اجرایی معادن، پیگیری جهت معافیت های مالیاتی، شفاف سازی قوانین معدنی و اجرای حقوق دولتی را از مهمترین فعالیت های این دولت در بخش معدن دانست.

 

 

 

 

 

 

کلید واژه ها: یزد


نظر شما :