ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از معادن فعال و غیر فعال استان گیلان
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، خانم شهرزاد پارسینژاد به سفارش مرکز پژوهشهای زمینشناسی گیلان بانک اطلاعاتی جامع از معادن فعال و غیرفعال استان گیلان را تحت نظارت کارشناسان با سابقه این سازمان تهیه خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، استان گیلان با توجه به قرار گرفتن در زون فعال تکتونیکی به لحاظ وجود برخی از مواد معدنی بسیار حائز اهمیت قلمداد میشود که بر همین اساس در این استان بیش از 108 معدن فعال وجود دارد که با توجه به توان معدنی شناسایی شده و عملیات اکتشافی معادن، ماده معدنی آنها قابل بهرهبرداری است. همچنین این استان دارای تعدادی معادن متروکه است که با توجه به اینکه این معادن از لحاظ فعالیتهای بهرهبرداری متوقف میشود، میتوان عملیات اکتشافی مجددی بر روی معادن انجام داد تا جنبههای دیگر اقتصادی ذخیره مورد ارزیابی قرار گیرد.
این گزارش میافزاید؛ با انجام مطالعات اکتشافی مجدد امکان بهرهبرداری از آن معدن به وجود میآید و معدن میتواند به طور مجدد شروع به کار کند.
بر همین اساس، مرکز پژوهشهای زمینشناسی گیلان سعی دارد بانک اطلاعاتی جامعی از معادن فعال و غیرفعال این استان را تهیه کند که این اطلاعات به صورت فایلهای مشخص بوده و در انتها به شکل GIS روی نقشه زمینشناسی استان مورد استفاده قرار میگیرد.
به کمک جمعآوری گزارشهای موجود در صنعت، معدن و تجارت استان، بررسی پروندههای اسکن شده در طرح کاداسر و جمعآوری اندیسهای معدنی فعال و غیرفعال استان گیلان تحقیقات مورد نیاز در این پروژه انجام میشود.
بر اساس این گزارش؛ هدف از ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از معادن فعال و غیرفعال استان گیلان داشتن تمام اطلاعات معادن به همراه زمینشناسی این استان به صورت یکجا واضافه کردن اطلاعات زمینشناسی به بانک اطلاعات سازمان نظام مهندسی و یا حتی ایجاد یک هدف بهتر و کاملتر نوشتن طرحهای اکتشافی و بهرهبرداری معادن استان گیلان عنوان شده است.
نظر شما :