نقش شبکه‌های خبری و اطلاع‌رسانی در کاهش خسارات تسونامی

۲۹ دی ۱۳۸۳ | ۱۴:۵۹ کد : ۲۲۳۲ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۵۴۰
دکتر پدرام ناوی مدیر گروه زمین‌شناسی زیست‌محیطی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت‌و گو با خبرنگار گروه خبر این سازمان گفت : پس از وقوع زمین‌لرزه در کف اقیانوس‌ها و ایجاد امواج ...

پس از وقوع زمین‌لرزه در بستر اقیانوسها، تا رسیدن امواج دریایی به سواحل زمان نسبتا طولانی نیاز است، که در  این فاصله شبکه‌های خبری و اطلاع‌رسانی فرصت  لازم جهت هشدار به ساحل نشینان را در اختیار دارند.
دکتر پدرام ناوی مدیر گروه زمین‌شناسی زیست‌محیطی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت‌و گو با خبرنگار گروه خبر این سازمان گفت : پس از وقوع زمین‌لرزه در کف اقیانوس‌ها و ایجاد امواج دریایی، چندین ساعت زمان تا رسیدن این امواج تولید شده به ساحل وجود دارد که می‌توان از این زمان موجود  جهت هشدار به ساحل نشینانی که در معرض خطر سونامی قرار می‌گیرند، سود برد که امر اطلاع‌رسانی در این زمینه به عهده شبکه‌های خبری می‌باشد.
وی با بیان اینکه با اطلاع‌رسانی به موقع می‌توان میزان تلفات ناشی از پدیدة سونامی را کاهش داد، خاطرنشان کرد : خوشبختانه به لحاظ زمان ایجاد شده بین زلزله پدید آمده در کف بستر و امواج تولید شده‌ای که به ساحل‌می‌رسند، سونامی این فرصت را به کسانی که در ساحل و در معرض خطر می‌باشند، می‌دهد تا هرچه سریعتر خطر را دریافت و از نقاط خطرخیز دور شوند.
مدیر گروه زمین‌شناسی زیست‌محیطی با اشاره به اینکه در شرایط گرم و مرطوب میکروبهای عامل شیوع بیماریهای واگیر سریعتر تکثیر می‌شوند، تاکید کرد : متاسفانه بیشتر سونامی‌ها در مناطق گرم و مرطوب جهان روی می‌دهند که بر همین اساس تلفات ناشی از شیوع بیماریهای واگیردار در روزهای پس از حادثه نیز به تعداد تلفات ناشی از سونامی اضافه می‌گردد.
وی گفت : به لحاظ اینکه امواج عظیم سونامی ایجاد شده در جنوب شرق آسیا مسافتی حدود چهار هزار کیلومتر در طول اقیانوس هند را در زمانی حدود 6 ساعت طی کرده و همچنین آخرین نقطه برخورد امواج سهمگین دریا، سواحل سومالی و کنیا در آفریقا بوده، بنابراین شبکه‌های خبری و سیستم‌های هشدار دهنده زمان لازم جهت صدور هشدارهای لازم را داشته‌اند، که در نهایت با این حجم عظیم تلفات در سواحل خسارات دیده، عملکرد این شبکه‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد.
دکتر ناوی در خاتمه با تاکید مجدد بر نقش برجسته شبکه‌های خبری در این خصوص‌، خاطر‌نشان کرد : گرچه نمی‌توان همة پدیده‌های طبیعی را پیش‌بینی کرد ولی با اطلاع‌رسانی صحیح و ایجاد شبکه‌های احیاء و ستاد حوادث غیرمترقبه می‌توان میزان خسارت و تلفات را به حداقل ممکن رساند.
 
 
 
 

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :