عملکرد سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور
گزارش عملکرد 9 ماهه نخست سال 1393 سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اعلام شد
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، زمینشناسی و اکتشاف مواد معدنی یک واژه تخصصی است که به سبب کاربرد فراوان و ارتباط تنگاتنگ با زندگی بشری از گذشتههای دور در شئون مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشورها نقش بنیادی داشته است و به همین رو، در بسیاری از کشورها توجه خاصی به این امر داشته و برای توسعه آن مراکز تحقیقاتی و اجرایی گستردهای تأسیس و فعالیت دارند. یکی از ارکان مهم توسعه یافتگی در کشورها وجود اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشافی و میزان حضور و فعالیت در این زمینه در کشورهای دیگر است. عمر سازمانهای زمینشناسی در کشورهای توسعه یافته حتی نزدیک به 200 سال میرسد.
اگر چه سابقه بررسیهای سیستماتیک زمینشناسی در کشور ما بالا نیست، ولی در همین دوره کوتاه، بررسیهایی در مقیاس پایه 1:250،000 و 1:1،000،000 و نقشههای پوششی چاپ و انتشار یافته که از جمله افتخارات علمی کشور میباشد. این دادهها در تمامی کشورها زیرساخت اطلاعاتی مورد نیاز برای اجرای طرحهای عمرانی، صنعتی، بهداشتی، کشاورزی، آب، زیست محیطی و به طور کلی هرگونه سازه خطی و نقطهای.. است.
سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، درراستای تحقق اهداف سند چشمانداز بیست ساله توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی کشور، سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و اهداف کمی و کیفی برنامههای توسعه اقتصادی، برنامهریزی جامعی در جهت توسعه دانش محور فعالیتهای علومزمین تدوین و به اجرا گذاشته است.
برنامهریزیهای انجام شده همسو با سیاستهای دولت در بسط و تحقق عدالت محوری و ایجاد فرصتهای برابر توسعه در کشور حول محورهای اساسی و ماموریتهای سازمانی صورت گرفته است که اعتبار بخشی از تحقق این برنامهها از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای صورت میپذیرد.
با توجه به رشد و گسترش شهرها، توسعه فعالیتهای صنعتی و اقتصادی، ایجاد سازههای بزرگ، افزایش میزان بلایای طبیعی و ضرورت هدایت برداشتهای زمینشناسی به مقیاس کمی و کیفی دقیقتر پس از تکمیل پوشش سراسری نقشههای زمینشناسی در مقیاس 1:100،000 نیاز به نقشههای زمینشناسی با مقیاس بزرگتر و کاربردی بیش از پیش احساس شده و در این راستا، کار تهیه نقشههای در مقیاس 1:25000 (کاربردی–توسعهای) در 6 لایه زمینشناسی ناحیهای، زمینشناسی اقتصادی، زمینشناسی مهندسی، آب زمینشناسی و زمینشناسی زیستمحیطی، زمین ریختشناسی و مخاطرات برای نخستین بار در کشور از سال 1384 آغاز و در مراکز جمعیتی و معدنی اقدام شده است.
این نقشهها با دقتی حدود 16 برابر نقشههای 1:100000 تهیه میشوند که از مجموع حدود 10000 برگه پوشش کشوری تعداد 4000 برگه آن در اولویت نخست قرار دارد که به طور یقین با توجه به تدوین استانداردها و روشهای اجرایی و آموزش و مشارکت بخش خصوصی تهیه نقشهها با سرعت زیادتری قابل اجرا خواهد بود.
*-*-*-*-*-*- جهت دریافت فایل عملکرد لطفا اینجا کلیک نمایید *-*-*-*-*-*
نظر شما :