همایش میدانی تخصصی دریاچه ارومیه به همت مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی

۲۲ فروردین ۱۳۹۴ | ۱۹:۵۲ کد : ۲۲۳۵۷ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۱۲۸۱
همایش میدانی تخصصی دریاچه ارومیه در استانداری آذربایجان غربی و به همت مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی آذربایجان غربی (ارومیه)...

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، همایش میدانی تخصصی دریاچه ارومیه در استانداری آذربایجان غربی و به همت مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی آذربایجان غربی (ارومیه) برگزار شد.

اهمیت ارتباط مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ارومیه با ستاد احیای دریاچه ارومیه

در ابتدای این نشست دکتر هادی بهادری معاون عمرانی استانداری آذربایجان غربی با بیان اینکه مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ارومیه طی ما‌ه‌های اخیر بنا به ضرورت‌های موجود در این منطقه تاسیس شده، گفت: ارتباط مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ارومیه با ستاد احیای دریاچه ارومیه بسیار اهمیت دارد.


به گفته وی، ارتباط نداشتن آبخوان‌ها با دریاچه ارومیه، پلایا شدن دریاچه در صورت نرسیدن آب، اهمیت برداشت نمک از دریاچه و بروز طوفان‌ها و ریزگردهای نمکی در صورت احیا نشدن دریاچه ارومیه مهم‌ترین دغدغه‌های موجود در این‌باره محسوب می‌شود.


در ادامه استاندار آذربایجان غربی نیز از وجود زمین‌شناسی در آذربایجان غربی به عنوان یک غنیمت یاد کرد و گفت: یکسری ارقام در باره سرمایه گذاری در بخش معدن و زمین‌شناسی این استان وجود دارد که با توجه به ظرفیت بالای ایران در بخش دانشگاهی و علمی چندان قابل قبول نیست.

 

ایجاد جهش در بخش اقتصاد آذربایجان غربی  به کمک علم زمین‌شناسی

قربانعلی سعادت گفت: سرمایه‌گذاری در بخش معادن کشور به دلیل وجود پتانسیل نفت معقول واقع شده و این امر سایر ظرفیت‌های معدنی ایران را تحت شعاع قرار داده است.

وی با بیان این که طی سال‌های گذشته درآمدهای نفتی مانع تلاش‌های لازم برای کشف ذخایر معدنی در کشور شده، خاطرنشان کرد: مقادیر شناسایی شده سهم یک درصدی در تولید ناخالص ملی کشور دارد که ارتقا در این بخش نیاز به توجه بیشتر دارد.

این مقام مسئول یادآور شد: بنا به گفته مقام معظم رهبری در سال اقتصاد مقاومتی و استقلال از وابستگی به اقتصاد تک محصولی نفت، باید گفتار را به کردار تبدیل کنیم و آمار مرتبط به درآمد متوسط سرانه کشور را ارتقا بخشیم.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای پتانسیل بالایی در بخش معدن و صنایع‌معدنی است، افزود: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری باید در راستای همفکری و همدلی برای گسترش این امر در کشور تلاش کنیم.

به گفته این مقام مسئول  کشاورزی از این استان به شیوه سنتی انجام می‌شود که ارزش افزوده چندانی ندارد و درآمد قابل توجهی را هم نصیب کشاورزان منطقه نمی‌کند و در نتیجه نقش چندانی در ایجاد توسعه اقتصادی منطقه ندارد.

قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی ایجاد یک جهش در بخش اقتصاد این استان را ضروری عنوان کرد و گفت: این اتفاق می‌تواند از حوزه زمین‌شناسی آغاز شود و با شناسایی و سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش معادن آهن، مس، طلاو... در راستای ارتقای بخش معدن و صنایع‌معدنی استان بکوشیم.


دستیابی به توسعه در کشور از مسیر معدن



معادن اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود.

به گفته مهندس بهروز برنا ایران 3 درصد ذخایر معدنی دنیا را در اختیار دارد و 12 معدن در کلاس جهانی نیز به کشورمان تعلق دارد.

وی ارزش مواد معدنی موجود در ایران را معادل 770 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: سهم معدن در ارزش افزوده و تولید ناخالص ملی در کشورهای پیش روی معدنی بسیار بالاست که با توجه به پتانسیل بالایی ایران در معادن این سهم قابل تامل است.

این مقام مسول خاطرنشان کرد: مسئولان دستیابی به مسیر معدن را بعنوان یکی از راه‌های دستیابی به توسعه در کشور عنوان کرده‌اند که در صورتیکه چهار حلقه معدن به طور منظم در کنار یکدیگر کار کنند دستیابی به اهداف محقق خواهد شد.

معاون اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از زمین‌شناسی به عنوان یک بخش پیش‌رو در علوم‌زمین یاد کرد و گفت: علوم زمین وابستگی زیادی به تکمیل لایه‌های اطلاعاتی زمین‌شناسی دارد.

وی با بیان این که در همه جای دنیا سازمان‌های زمین‌شناسی مسئول تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی هستند، یادآور شد: عمر زمین‌شناسی در ایران به 50 سال می‌رسد که نسبت به دیگر کشورها دچار یک عقب‌ماندگی تاریخی شده است.

برنا تصریح کرد: خوشبختانه با توجه و دلسوزی مسئولان این عقب‌ماندگی فنی و علمی جبران شده و امروز سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور جزو 8 سازمان برتر جهان است.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان اینکه که آذربایجان غربی استانی معدن‌خیز است، گفت: این استان از نظر معدنی طلایی است که بسیاری از معادن آن در سطح ملی اهمیت دارند و با بالا بردن ظرفیت طلای این استان می‌توانیم عقب‌ماندگی در بخش معدن را جبران کنیم.

به گفته وی 150 تن ذخیره طلا در آذربایجان‌غربی وجود دارد که معدن طلای زرشوران در کلاس جهانی دارای اهمیت است که شناسایی ذخیره آق‌دره به تازگی نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در این بخش بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

این مقام مسئول تصریح کرد: ذخایر پتاسیم، بوکسیت، آهن و مواد معدنی در دریاچه ارومیه از جمله پتاسیم، لیتیم، منیزیا، پتاس سنگی جزو پتانسیل‌های معدنی این استان محسوب می‌شود.

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این که نقشه‌های پایه زمین‌شناسی آذربایجان غربی به همت کارشناسان این سازمان تهیه شده، یادآور شد: نخستین نقشه‌های یک بیست‌وپنج هزارم چهار گوش مهاباد-تکاب در این منطقه تهیه شد و در حال حاضر کلیه نقشه‌های ژئوشیمی یک صدهزارم تهیه شده و بیش از 100 برگه در مقیاس یک بیست و پنج هزارم درحال تهیه است.

وی با بیان این که بیش از 50 محدوده طلا در آذربایجان غربی ردیابی شده، افزود: بر اساس برنامه ریزی‌های موجود 2 میلیون و 700 کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی در کشور انجام خواهد شد که بخشی از این مطالعات به محدوده آلوت واقع در آذربایجان‌غربی مربوط می‌شود.


برگزاری همایش جذب سرمایه‌گذاری به صورت بین‌المللی در آذربایجان‌غربی

دکتر جلیل قلمقاش، معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود که از برگزاری همایش جذب سرمایه‌گذاری به صورت بین‌المللی در آذربایجان‌غربی خبر داد و گفت: با توجه به خطرپذیری این استان در بخش مخاطرات‌طبیعی و قرارگیری کوه‌های آتشفشانی در این استان، همایش آتشفشان‌ها و تاثیر آن بر زندگی مردم نیز به زودی در این استان برگزار می‌شود.


گفتنی‌ست، در این نشست مسائلی پیرامون دریاچه ارومیه در گذر زمان توسط دکتر راضیه لک، مسائل زیست محیطی دریاچه توسط دکتر ملماسی، طرح استحصال املاح اقتصادی دریاچه با ملاحظات زیست محیطی و دستورالعمل برداشت نمک توسط دکتر ایوب ترکیان، ژئوفیزیک زمینی دشت‌های ارومیه، عجب‌شیر، آذرشهر و شیرامین توسط دکتر جعفر کیمیاقلم، ژئوفیزیک هوایی دریاچه ارومیه در مناطق حاشیه‌ای توسط مهندس اخوان، هجوم آب شور بر آبخوان‌ها توسط دکتر وهاب امیری و مهندس حسینی، یافته‌های نوین اطلس لرزه‌خیزی ارومیه دکتر شهریار سلیمانی‌آزاد، زمین‌شناسی پزشکی حوضه آبریز دریاچه توسط دکتر پریسا پیروزفر، لرزه زمین‌ساخت و تحلیل خطر زمین‌لرزه منطقه آذربایجان توسط مهندس رضا علیخان‌زاده، ارائه نقشه ریخت‌شناسی اطراف دریاچه‌ ارومیه توسط مهندس ناصر حسین خان‌ناظر، زمین‌شناسی کشاورزی دشت ارومیه توسط مهندس محمدباقر لک و ارائه پروژه نمک‌زدایی از دشت‌های خشک شده اطراف دریاچه توسط مهندس فنح‌آبادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گفتنی‌ست، همایش میدانی تخصصی دریاچه ارومیه به همت مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی آذربایجان‌غربی (ارومیه) در محل استانداری این استان برگزار شد.

خبر مرضیه کاظمی

 



کلید واژه ها: آذربایجان غربى


نظر شما :