تولید 15 درصد از ریزگردهای دنیا در ایران
یکصد و یازدهمین شماره ماهنامه علوم زمین و معدن را با تیتر درشتی مبنی بر تولید 15 درصد از ریزگردهای دنیا در ایران بخوانید.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، یکصد و یازدهمین شماره ماهنامه علومزمین و معدن در یکی از ماههای گرم امسال با خبری درباره بررسی تولید 15 درصد از ریزگردهای دنیا در ایران به خانه علاقهمندان خود آمده است.
خبری ویژه درباره بررسی ماهوارهای تغییرات زیرزمین با همکاری زمینشناسان ایرانی در پروژه جهانی و استخراج 93 درصد از تولیدات معدنی کشور در 4 استان را نیز در صفحه اخبار این نشریه خواهید خواند.
علیرضا امریکاظمی در بخش برگزیدهای از پدیدهها و عوارض زمینشناختی ایران به گشتگذاری در پدیدههای زیبای قشم و ماهنشان پرداخته و ضمن معرفی این پدیدهها چگونگی ایجاد و فرسایش آنها را به تفصیل توضیح داده است.
در ادامه سحر ملکی، سمیرا احمدی و عباس عینعلی آتشفشان دماوند و رشته کوههای البرز و فعالیتهای آتشفشانی و تاریخنگاری تکاپوهای آتشفشانی آن را مورد مطالعه قرار دادهاند.
صدور پروانههای اکتشافی در کشورهای کانادا، آفریقای جنوبی، استرالیا و شیلی را هومن داداشزاده اهری در ستون یادداشت معدنی مورد بررسی قرار داده است.
"جزایری که با زباله ساخته میشوند" عنوان مطلبی است که سیروس امینی ترجمه کرده و به بررسی چگونگی تشکیل جزیره پلائوسماکائو در جنوب اصلی سنگاپور پرداخته است و توضح میدهد که این جزیره با استفاده از دپوی زبالههای شهری احداث شده و اولین و تنها لندفیل باقیمانده در این کشور محسوب میشود.
در مقاله پیمان کریمی سلطانی دبیر آموزش و پرورش قروه و دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی میخوانیم: ژئومورفولوژی شهری در جستجوی مناطقی است که شهر یا ساختمانهای درون آن، در زمینهای پایدار و کم آسیب پذیر مستقر شوند و از سوی دیگر با احداث آنها کمترین خسارت به زمین وارد شود.
در این مقاله، کاربرد و کارایی دانش ژئومورفولوژی در برنامه ریزی شهری و بررسی تاثیر پدیدههای ژئومورفولوژی در شکلگیری شهرها و همچنین فرآیندهای ژئومورفیک مؤثر بر اراضی و تأسیسات شهری مرور شده است.
زلزلهای با قدرت 9 ریشتر مارس 2011 توهوکو واقع ژاپن را لرزاند که بر اثر این زلزله مهیب حداقل 15 هزار و 700نفر کشته، 4647 نفر مفقود، 5314 نفر مجروح و 130 هزار و 927نفر خانههای خود را از دست دادند.
خشک شدن دریاچه ارومیه طی سالهای ذهن بسیاری را به خود مشغول داشته که خانم نجمه داوری در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد خود که به عنوان طرح برتر سال هم شناخته شده؛ با همکاری راضیه لک، سرمد روزبهکارگر و جواد درویشیخاتونی تلاش کردهاست ابعاد اقتصادی این نمکها را بررسی و شناسایی کند.
تاکنون 110 شماره پی در پی ماهنامه علوم زمین و معدن با بخشهای مختلف و کاربردی در 52 صفحه تمام رنگی به صاحب امتیازی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، مدیر مسوولی رضا جدیدی و دبیری تحریریه الهام معینی جزنی منتشر شده است.
نازیلا احمدی مدیریت اجرایی این نشریه هدایت میکند و مرضیه کاظمی سرویس مصاحبه و خبر، مریمالسادات میرآفتاب عکاسی خبری، نازنین بدری سرویس انگلیسی، سیروس امینی ترجمه، شیرین جعفری اشتراکات و دکتر سیدعلی آقانباتی مشاوره علمی را به عهده دارند. محسن مظفریافشار، حنانه حامیمطلق، علیرضا امریکاظمی، محسن بخشی و الهام جوانی نیز اعضای تحریریه ماهنامه علومزمین و معدن را تشکیل میدهند.
نظر شما :