ارتقای ظرفیتهای معدنی گیلان نیازمند ایجاد آزمایشگاه نانوبیوزمین است
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به نقل از فارس، دکتر پانتهآ گیاهچی در جلسه صنعت و معدن گیلان با اشاره به استفاده از نانوفناوری در علوم زمین اظهار کرد: جامعه علوم زمین برای پیشبرد اهداف خود نیازمند حرکت با موج سریع انقلاب نانوفناوری است.
وی به تاثیر قابل توجه تحقیقات نانو روی فرآیندهای شیمیایی و زمینشناسی در ترازهای کمعمق زمین اشاره کرد و افزود: پدیدههای مذکور به طور اساسی مولکولی هستند.
گیاهچی با بیان اینکه فرآیندهای نانومقیاس محور اصلی درک ما از نحوه شکلگیری خاک، چرخه جهانی عناصر، بهرهمندی از اقیانوسها، حفاظت زیستمحیطی و بیوشیمی است، تصریح کرد: دانش زمین ترکیبی از مشاهدههای صحرایی، فعالیت آزمایشگاهی و تلفیق این اطلاعات در یک مدل است.
رئیس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافات معدنی گیلان به برخی از زمینههای تحقیقاتی نانوفناوری در علوم زمین اشاره کرد و گفت: فناورینانو در زمینه اکتشاف و فرآوری معدنی، استفاده از نانوفناوری در پاکسازی محیط زیست، نانوزمینشناسی مهندسی با عنوان نانوژئومکانیک، جنبههای کاربردی نانو در علم ژئوشیمی و نانو و مطالعات پارینه مغناطیسی زمینههای تحقیقاتی نانوفناوری در علوم زمین را تشکیل میدهند.
وی با تاکید بر ضرورت اجرای آزمایشگاه نانوبیوزمین استان گیلان، بیان کرد: گیلان با توجه به مساحت 14 هزار و 44 کیلومتر مربعی و رتبه 26 از نظر مساحت در سطح کشور و همچنین داشتن بیش از 2 میلیون و 480 هزار نفر جمعیت به عنوان دهمین استان کشور از نظر جمعیتی محسوب میشود ضمن اینکه با تراکم 177 نفری در کیلومتر مربع سومین استان پر تراکم پس از تهران و البرز است.
گیاهچی ضرورت اجرای آزمایشگاه نانوبیوزمین در گیلان را برشمرد و خاطرنشان کرد: ایجاد بستر مناسب تولید محصولات معدنی و صنایع وابسته به آن مبتنی بر نانو و بیوتکنولوژی به منظور دستیابی به بازارهای داخلی و خارجی هدف و ارتقای سطح درآمد استان از ضرورتهای اجرای آزمایشگاه نانوبیوزمین در استان است.
رئیس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافات معدنی گیلان به نیاز صنعت، معدن و علوم زمین به استفاده از تکنولوژیهای جدید در راستای ارتقای سطح کیفی محصولات اشاره کرد و یادآور شد: استفاده از تجربه و توانمندیهای کشور با تقویت تعاملهای بروناستانی در حوزه نانو و بیوفناوری و انتقال فناوری به نقاط هدف از جمله ضرورتهای اجرای آزمایشگاه نانوبیوزمین در استان است.
وی خواستار رشد منابع انسانی متخصص، متعهد و کارآمد در حوزه نانو و بیوفناوری در گیلان شد و اظهار کرد: دستیابی به رشد پایدار کارکردی فناوری نانو و بیو به منظور رسیدن به افق زندگی مطلوب و ارتقای سطح رفاه زندگی و درآمد نیازمند ایجاد آزمایشگاه نانوبیوزمین در استان است.
گیاهچی بر نهادینه کردن توسعه پایدار و هدفمند مبتنی بر ظرفیت رقابتی گیلان در زمینه علوم زمین و فناوریهای نانو و بیو تاکید کرد و افزود: احداث آزمایشگاه نانوبیوزمین در استان و ایجاد شبکه ارتباطی بین متخصصان، معدنداران و کارخانههای فرآوری مواد معدنی و صنایع برای برطرف کردن مشکلات حائز اهمیت است.
رئیس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافات معدنی گیلان خواستار بررسی و مطالعه صنایع معدنی به منظور شناخت و تعیین وضعیت صنایع دارای مزیت بهکارگیری فناوری نانو و بیو در استان شد و بیان کرد: تشویق فعالان صنعت و معدن با ارائه خدمات فناوری در راستای افزایش تولید محصولات با فناوری نانو و بیو در استان تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه معرفی محصولات نانو و بیوفناوری به صاحبان صنعت و معدن و آگاهی آنها از مزایای بهکارگیری محصولات مهم است، تصریح کرد: بررسی وضعیت گیلان در مورد نیاز به مطالعات نانوبیوزمین از جمله اقدامهای مرکز پژوهشهای زمینشناسی در استان است.
گیاهچی به .
رئیس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافات معدنی گیلان با اشاره به اینکه بیشترین میزان بارندگی در کشور متعلق به این استان است، خاطرنشان کرد: گیلان جزو معدود مکانهایی در کشور محسوب میشود که آب و هوای مدیترانهای دارد و دارای ظرفیتهای معدنی مختلف است.
نظر شما :