کتابخانه الکترونیکی تخصصی علوم زمین در گیلان راه‌اندازی می‌شود

۰۹ شهریور ۱۳۹۴ | ۱۴:۲۳ کد : ۲۲۴۰۹ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۱۰۶۴
کتابخانه الکترونیکی تخصصی علوم زمین گیلان به همت خانم شهرزاد پارسی‌نژاد از کارشناسان اداره‌کل زمین‌شناسی اکتشافی منطقه باختری کاسپین...

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، کتابخانه الکترونیکی تخصصی علوم زمین گیلان به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

بر اساس این گزارش، کتابخانه الکترونیکی تخصصی علوم زمین گیلان به همت خانم شهرزاد پارسی‌نژاد از کارشناسان اداره‌کل زمین‌شناسی اکتشافی منطقه باختری کاسپین با هدف سهولت دسترسی، افزایش مدارکت و امکانات الکترونیکی برای کاربران در حال تهیه و اجرا است.

کتابخانه موجود در اداره‌کل زمین‌شناسی اکتشافی منطقه باختری کاسپین (گیلان) در حال حاضر دارای مجموعه‌ها و منابع با بیش از 1000 عنوان کتاب تخصصی، گزارش، مجموعه مقالات و کتاب‌های لاتین است.

بر همین اساس، با توجه به افزایش مراجعه دانش‌آموختگان علوم‌زمین و صاحبنظران مراکز دولتی و خصوصی گیلان و پس از بررسی‌های به عمل آمده توسط کارشناسان، نسبت به راه‌اندازی کتابخانه الکترونیکی جهت افزایش مدارک با حجم فیزیکی کمتر و قابلیت جستجو در متن اسناد اقدام شد.

یادآور می‌شود؛ در مرحله نخست تهیه خدمات کتابخانه‌ای همچون آماده‌سازی ثبت، فهرست‌نویسی، توصیفی، تحلیل کتب لاتین و فارسی و وارد کردن شماره ثبت شده سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌کشور انجام شده و در مرحله بعدی ایجاد یک وبگاه و تکمیل فهرستگان مصور در دستور کار قرار گرفته است.

گفتنی‌ست، در عصر حاضر بایستی تمامی محصولات الکترونیکی در کتابخانه‌ها به طور تلفیقی با خدمات اطلاع‌رسانی ترویج یابند که با رواج روزافزون تاثیر رایانه در زندگی روزمره جهان با سرعت فزآینده‌ای به دنیای الکترونیک و دیجیتال تبدیل می‌شود.

کتاب الکترونیکی پدیده‌ای کاملا تازه در این بین است و انتظار می‌رود نظام آموزش و اطلاع‌رسانی را با دگرگونی‌هایی اساسی مواجه سازد که در همین راستا  اداره کل زمین‌شناسی اکتشافی منطقه باختری کاسپین (گیلان) قصد دارد کتاب‌های موجود در کتابخانه خود را به صورت الکترونیکی در اختیار کاربران قرار دهد.

کتابخانه الکترونیکی، درست مانند کتابخانه سنتی و خودکار دارای ساختمان، تجهیزات، مکان و منابع فیزیکی است و کاربر می‌تواند به محل کتابخانه مراجعه کند و از خدمات و منابع آن چه به شکل چاپی و چه به شکل غیرچاپی استفاده کند. در کتابخانههای دیجیتالی نیازی به حجم بالای فضا برای نگهداری اطلاعات وجود ندارد و از سویی دسترسی به شبکه‌های امانت کتابخانه‌ای و اشتراک منابع بین آنها، امکان دسترسی به محتوای مواد سایر کتابخانه‌ها یا مراکز دیجیتالی، ایجاد امکان دسترسی به اطلاعات دقیق و مرتبط توسط کاربران از جمله ویژگی‌های مهم آن است.

یک نمونه از اطلاعات موجود در کتابخانه الکترونیکی تخصصی علوم زمین گیلان


کلید واژه ها: گیلان


نظر شما :