اجرای برنامههای هدفمند و نوین زمینشناسی و اکتشافی در استان گیلان کلید خورد
به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه کاسپین باختری (گیلان)، در ابتدای این نشست مهندس اصغریان ، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان به معرفی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه کاسپین باختری (گیلان) و فعالیتهای شاخص آن طی سالهای گذشته پرداختند .
در ادامه دکتر منتظری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با تشریح نتایج بررسیهای به عمل آمده در خصوص ظرفیت فعلی تولید واحدهای فعال معدنی اعم از صنایع غیرفلزی و گزارشهای انجام شده اکتشافی در بخش عناصر فلزی استان پرداخت . ایشان با اشاره به پتانسیل عناصر فلزی اعم از سرب و روی، مس و طلا در زون طارم به بیان عوامل کند کنندهای نظیر مشکلات زیست محیطی ، مجوزهای معدنی استان به لحاظ عملکرد معدنی و پوشش گیاهی استان و عدم دسترسی مناسب به بعضی از نقاط پرداخت و خاطر نشان کرد که بخش خصوصی به دلیل همین مشکلات بر روی پهنه های اکتشافی اعم از اکتشاف عناصر فلزی و غیرفلزی قادر به فعالیت خوبی نیست . وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد تا بتوان با همکاری سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در به کارگیری روشهای نوین اکتشافی و به خصوص ژئوفیزیک هوایی در محدودهی استان گیلان گامهای اثربخشی در رونق بخشی به مقوله معدن استان برداشت
مهندس کره ای معاون وزیر و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن تشکر از میزبانی استاندار گیلان و مدیران دستگاههای اجرایی استان خاطرنشان کرد ، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور فاز اول نقشه راه علوم زمین و معدن استان گیلان را تهیه کرده و یک نسخه از گزارش فاز اول نقشه راه در اختیار استان است .
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ، هدف از جلسه را تشریح نقشه راه علوم زمین و معدن با در نظر گرفتن پتانسیلهای اکتشافی استان و نیز معرفی طرحهای اکتشاف منابع آب کارستی در استان ، زمین شناسی دریایی، مخاطرات زمین شناختی کاسپین جنوبی، زمین شناسی پزشکی و پتانسیلهای زمین گردشگری و ژئوپارک در گیلان بیان کرد و ابراز امیدواری کرد تا با همکاری استانداری گیلان در آینده نزدیک شاهد اجرایی شدن فازهای تکمیلی پروژههای مذکور باشیم .
در پایان جلسه دکتر محمدعلی نجفی استاندار گیلان از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن سپاسگزاری از حضور و فعالیت سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در استان گیلان بیان داشت: فعالیتها و طرحهای ارائه شده توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و همچنین نقشه راه علوم زمین و معدن استان به صورت مکتوب در اختیار کلیه دستگاههای اجرایی استان از طریق شورای اداری قرار گیرد.
دکتر نجفی در این نشست ، گیلان را از جمله استانهای حادثه خیز در مواجهه با بلایای طبیعی کشور دانست و افزود: از لحاظ مخاطرات زمین شناسی ، گیلان از جمله استان های پرحادثه طبیعی در کشور به شمار می رود که میبایست در خصوص وضعیت آن و چگونگی پایش و مهار آن اقدام نمود .
استاندار گیلان با بیان اینکه اکتشافات ژئوفیزیک هوایی برای دو پهنه پیشنهادی توسط سازمان زمین شناسی و سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان حائز اهمیت است ، گفت: روشهای ژئوفیزیک هوایی به دلیل توانمندی در پوشش سریع و یکنواخت مناطق وسیع و حتی کوهستانی و صعب العبور اهمیت زیادی در اکتشافات معدنی و مطالعات مهندسی در دنیا پیدا کرده اند و ضروری است در گیلان انجام شود.
استاندار گیلان در ادامه بر لزوم ایجاد آزمایشگاه نانوبیو زمین در استان گیلان تأکید کرد و گفت: کاربردی نمودن حوزه های نوین نانو و زیست فناوری در علوم زمین و بویژه در بخش استحصال و فرآوری عناصر معدنی ارزشمند موجب افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای فرآوری و آلودگی کمترمحیط زیست توسط پسابها و پسماندهای معدنی خواهد شد .
نظر شما :