همراه با بیستامین همایش انجمن زمینشناسی ایران

به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، به منظور ایجاد بستر لازم برای تبادلنظر در خصوص آخرین دستاوردهای پژوهشی علومزمین و نیز فراهم آوردن امکان ارائه نتیجه فعالیتهای پژوهشی پژوهشگران و اندیشمندان و استفاده هر چه بیشتر از پتانسیلهای دانشگاهی زمینشناسی کشور، انجمن زمینشناسی ایران و دانشگاه تهران بیستامین همایش این انجمن را در پردیس علوم دانشکده زمینشناسی دانشگاه تهران را با حضور محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمدتقی کرهای رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر پزشک رییس پردیس علوم دانشگاه تهران، سروش مدبری رییس انجمن زمینشناسی ایران، داریوش اسماعیلی نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس، دکتر صادقزاده معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و جمعی از علاقهمندان و دانشجویان عرصه علومزمین کشور طی دو روز در پردیس علوم دانشکده زمینشناسی دانشگاه تهران برگزار شد.
نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:
اختصاص ده درصد حقوق دولتی برای پژوهش در صنعت، معدن و تجارت
بر اساس این گزارش، نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و رییس بیستامین همایش انجمن زمینشناسی ایران در مراسم افتتاحیه ضمن ابراز خرسندی و تشکر از انتساب معاون آموزش، پژوهش و فناوری در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر زیربنای تصمیمگیرندگان بر پایه پژوهشی باشد هرگز پشیمان نخواهیم شد و این مجلس چنین گامهایی را برداشته و در بخش زمینشناسی و معدن در رتبه 35 قانون برای رفع موانع تولید رقابتپذیر مصوب کردیم که صاحبان و بهرهبرداران معادن میتوانند زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تاکید وزارت صنعت، معدن و تجارت تا ده درصد حقوق دولتی را صرف پژوهش کنند که این امر بسیار مناسب است.
به گفته داریوش اسماعیلی این امر طلب میکند که سازوکاراهای اجرایی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت علوم تهیه و تصویب شود که این به معنای توجه به بخش پژوهش است.
وی با بیان اینکه در بُعد پژوهشهای علمی گامهای بسیار مهم و موثر برداشتهایم، خاطرنشان کرد: امروز اگر همه مسولان از رهبر معظم انقلاب تا سایر افراد به فعالیتهای پژوهشی افتخار میکنند و ما درصدر جهان حرفی برای گفتن داریم است که ناشی از فعالیتهای پژوهشی است که مکرر رهبر روی این موضوع تاکید کرده است.
به گفته نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اگر در بخش زمینشناسی و معدن به نتایج پژوهشی مطالعات زمینشناسان و در راس آنها سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور توجه شده بود، امروز دریاچه ارومیه به این وضع گرفتار نمیشد، زیرا اخطارها و مقالات ارائه شد اما با این وجود بلایی سر دریاچه ارومیه و بختگان آمد که ناشی از توجه نکردن به این مطالعات زمینشناسی است و تا امروز میلیاردها تومان از سرمایه کشور صرف احیای این دو دریاچه شده است.
به گفته اسماعیلی؛ غنیسازی اورانیوم، ساخت ماهواره، صنایع نظامی و موشکهای دوربرد را همین محققان دانشگاهی انجام دادند که با نگاه مثبت به دانشگاهها و برنامهریزی صحیح به طور یقین موفق خواهیم بود و به دنبال این هستیم که آییننامههای جذب نخبههای دانشگاهی در جهت کاربردی شدن آنها باشد.
دبیر علمی بیستامین همایش انجمن زمینشناسی ایران:
کاهش سختگیری در پذیرش مقالات مرتبط یا علومزمین
در ادامه دبیر علمی بیستامین همایش انجمن زمینشناسی ایران از این نشست به عنوان برنامهای برای جامعه زمینشناسان یاد کرد و به بررسی سابقه برگزاری همایش انجمن زمینشناسی ایران پرداخت و گفت: سابقه برگزاری این همایش به برگزاری همایشهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور باز میگردد.
دکتر ابراهیم قاسمینژاد مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش را بالغ بر 265 عدد عنوان کرد و افزود: با کاهش سختگیریها برای ایجاد انگیزه و تشویق بین پژوهشگران جوان تعداد کمی بالغ بر 25 مقاله رد شد ومابقی با توجه به نظر داوران به صورت مقاله و پوستر در همایش ارائه خواهد شد.
رییس پردیس علوم پایه دانشگاه تهران:
پژوهش پول دور ریختن نیست
همچنین رییس پردیس علوم پایه دانشگاه تهران با بیان اینکه نقش علومزمین در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع بر کسی پوشیده نیست، گفت: خوشحالیم این نشست برای تبادل اطلاعات و تعامل پیشرفتها و طرحهای علومزمین در این مجموعه برگزار شد.
به گفته دکتر حمید پزشک، پژوهش پول دور ریختن نیست و باید درباره بسیاری از مشکلات کشور پژوهش انجام شود و همچنین از پژوهشهای موجود در حوزه زمینشناسی، مطالعات زمینلرزه، گردشگری و معادن استفاده کنیم.
وی در ادامه بر بررسی و بیان تاریخچه دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران از گذشته تا امروز و مسائل و مشکلات پیشروی این مجموعه پرداخت.
رییس انجمن زمینشناسی ایران:
پژوهشهای علومزمین در کشور ناب نیست
دکتر سروش مدبری به عنوان آخرین سخنران همایش انجمن زمینشناسی ایران با بیان اینکه علومزمین با رشد سریع و شتابان در دنیا در حال پیشرفت است و ما از این قافله علمی چندان عقب نیستیم، گفت: ولی سرعت و الگوگیری ما از علم جهان بهخاطر عدم ارتباط زیاد و عدم همکاری بینالمللی چندان قابل توجه نبوده است.
رئیس انجمن زمینشناسی ایران با بیان اینکه نگاهی به پژوهشها نشان میدهد در کشور ما در بیشتر موارد به خصوص عرصه علومزمین پژوهشها ناب نیست، افزود: این موضوع از میزان ارجاعات به مقالات ما مشخص است که نسبت به سطح جهانی پایین است.
وی وجود این مشکل را در حمایت نکردن مسئولان اجرایی کشور از پژوهش عنوان کرد و گفت: سهم پژوهش در gdp کشور کمتر از نیم درصد است در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی این سهم بالاتر از 3درصد است.
مدبری، از نبودن مجلات علوم زمین مطابق با استانداردهای بینالمللی در کشور برای انتشار مقالات پژوهشگران به عنوان یک بحران در عرصه علوم زمین یاد کرد و گفت: از سویی پذیرش بیرویه و گسترده دانشجو در رشتههای مرتبط با زمینشناسی در مقاطع مختلف تحصیلی و کیفیت پایین تحصیل باعث گلایه صنعت از ما شده که باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
رئیس انجمن زمینشناسی ایران در ادامه به بررسی معضلات علومزمین در بخشهای تحصیل دانشجویان، جمعآوری و تهیه مقالات و پایاننامهها پرداخت و درباره سخنرانان شرکتکننده در نشست و کیفیت مقالات توضیحاتی را ارائه کرد.
نوزدهمین دوره انتخاب زمینشناس نمونه و زمینشناس پیشکسوت سال، پنجمین دوره انتخاب پژوهشگر نمونه، نوزدهمین دوره انتخاب کتاب سال زمینشناسی، یازدهمین دوره انتخاب دانشجوی نمونه زمینشناسی، شانزدهمین مسابقه عکس و برپایی نمایشگاه تخصصی مرتبط با علومزمین به عنوان برنامههای جانبی بیستامین همایش انجمن زمینشناسی ایران عنوان شده است که 14 الی 16 شهریور امسال در پردیس علوم دانشکده زمینشناسی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.
نظر شما :