نشست اکتشاف همزمان با سیوپنجمین گردهمایی علومزمین برگزار میشود

به منظور بررسی راهکارهای ارتقای رونق اقتصاد غیرنفتی و جداشدن از اقتصاد تک قطبی:
نشست اکتشاف همزمان با سیوپنجمین گردهمایی علومزمین برگزار میشود
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نشست اکتشاف(زمینشناسی اقتصادی، اکتشافات ژئوشیمیایی، اکتشافات ژئوفیزیکی، بررسیهای فنی اقتصادی و معدنی، اکتشافات نوین، عناصر نادر خاکی و علوم گوهر) همزمان با سی و پنجمین گردهمایی ملی علوم زمین یکم تا سوم اسفند در محل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار خواهد شد.
بر همین اساس، به گفته دبیر علمی این نشست؛ اکتشاف موادمعدنی یکی از بخشهای کاربردی علومزمین است که بطور مستقیم با مسائل اقتصادی در ارتباط است و اهمیت فراوانی در رونق اقتصاد غیرنفتی و جداشدن از اقتصاد تک قطبی دارد.
مهندس محمدباقر درّی خاطرنشان کرد: سیاستهای توسعه صادرات غیرنفتی علاوه بر آنکه از طریق افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات تولید شده در داخل منجر به تحرک بخشهای تولیدی کشور می شوند، با کاهش وابستگی اقتصاد به نفت و تنوع بخشیدن به منابع ارزی، رشد اقتصادی باثباتتری را در سالهای آتی رقم خواهد زد و کاملا در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی یعنی تحقق اقتصادی درونزاد و برونگرا قرار دارد.
وی با بیان اینکه اکتشاف مواد معدنی یکی از شاخههای اصلی علومزمین است، تصریح کرد: اکتشاف پایه و اساس هر فعالیت معدنی را تشکیل میدهد که بر همین اساس مقالات ارائه شده با رویکرد اکتشاف نقش بهسزایی در پیشبرد اهداف گردهمایی علوم زمین داشته است.
درّی، اکتشاف را بهطور مستقیم با مسائل اقتصادی و اجتماعی نظیر ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت به شهرها، رونق و توسعه اقتصادی برای فعال کردن معادن و صنایع معدنی وابسته در ارتباط دانست و گفت: محیطزیست و مسائل زیست محیطی همواره یکی از چالشهای اساسی معدنکاری بوده و هست که بر همین اساس نظر به اهمیت این موضوع امروزه مسائل زیست محیطی مرتبط با معدن و معدنکاری بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
دبیر علمی نشست اکتشاف خاطرنشان کرد: مسائل زیستمحیطی در هر پروژه معدنی از اکتشاف تا استخراج و فرآوری همواره مدنظر است و راهکارهایی برای رفع معضلات زیستمحیطی ارائه شده که در گردهمایی امسال نیز بخشی از مقالات ارائه شده در نشست اکتشاف به مسائل زیستمحیطی اختصاص خواهد داشت.
وی با بیان اینکه توجه به این نشست میتواند موجبات ارتقای دیگر شاخههای وابسته به علوم زمین را فراهم آورد، تصریح کرد: بدون شک آمار تعداد مقالات ارائه شده در سنوات گذشته میتواند بیانگر اهمیت نشست اکتشاف درگردهماییهای قبلی باشد بطوریکه همواره یکی از نشستهایی بوده که بیشترین تعداد مقالات را به خود اختصاص داده است.
درّی ضمن اشاره به نامگذاری سال جاری تحت عنوان سال اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری، تاکید کرد: از بُعد اقتصاد مقاومتی ارزشافزوده در بخش اکتشاف و استخراج موادمعدنی و صنایع وابسته بالا است، یعنی به ازای هر یک واحد سرمایهگذاری در این بخش ۳واحد ارزشافزوده ایجاد خواهد شد.
دبیر علمی نشست اکتشاف اشتغالزایی در بخش معدن را از موضوعات مهم و ارکان اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: براساس آمارهای جهانی به ازای ایجاد هریک شغل مستقیم در بخش معدن 17 شغل وابسته و تکمیلی در این بخش ایجاد میشود که این امر نشان میدهد هدایت سرمایهها به بخش معدن راهگشای کشور در زمینه اشتغال خواهد بود.
گفتنیست، آقای حمید قدیمزاده نیز به عنوان دبیر اجرایی نشست اکتشاف(زمینشناسی اقتصادی، اکتشافات ژئوشیمیایی، اکتشافات ژئوفیزیکی، بررسیهای فنی اقتصادی و معدنی، اکتشافات نوین، عناصر نادر خاکی و علوم گوهر) از سوی دبیرخانه سی و پنجمین گردهمایی ملی علوم زمین انتخاب و معرفی شده است.
یادآور میشود؛ سی و پنجمین گردهمایی ملی علومزمین با شعار (علومزمین و اقتصادمقاومتی) از تاریخ یکم تا سوم اسفندماه سالجاری در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار خواهد شد و معرفی کتاب و نقشه زمینشناسی برتر و همچنین ششمین نمایشگاه ملی عکس با محور زمینشناسی به عنوان برنامههای منحصربفرد این گردهمایی بزرگ عنوان شده است.
همچنین دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه بیرجند، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشگاه شهید باهنر کرمان، پژوهشکده علوم زمین، کمیسیون ملی یونسکو- ایران، سازمان نقشهبرداری کشور، پایگاه ملی دادههای علوم زمین کشور، مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و انجمن کواترنری ایران حامیان سی و پنجمین گردهمایی ملی علومزمین هستند.
شایان ذکر است، دکتر افشین اکبرپور به عنوان دبیر علمی سی و پنجمین گردهمایی ملی علوم زمین انتخاب و معرفی شده و علاقهمندان میتوانند به منظور کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت سی و پنجمین گردهمایی ملی علوم زمین http://35ngs.conference.gsi.ir مراجعه کنند.
خبر مرضیه کاظمی
نظر شما :