کسب مدال برای سامانه الکترونیکی تعویض الکترودهای پتانسیل دراکتشافات ژئوفیزیکی توسط ایران

در نمایشگاه بینالمللی اختراعات ژنو محقق شد:
کسب مدال برای سامانه الکترونیکی تعویض الکترودهای پتانسیل دراکتشافات ژئوفیزیکی توسط ایران
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، سوئیس از سال 1972 تاکنون همه ساله شاهد برگزاری نمایشگاه بینالمللی مخترعان در شهر ژنو بوده که امسال نیز چهل و پنجمین نمایشگاه از 29 مارس الی 2 آوریل 2017 با حدود 1000 اختراع از 40 کشور جهان در مرکز نمایشگاهی palexpo به مدت 5 روز با 700 غرفه در مساحتی به وسعت 8100 متر مربع در حالی کار خود را آغاز کرد که از ایران نیز 29 اختراع دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته و موفق به اخذ چندین مدال شدند.
بر اساس این گزارش، نمایشگاه بینالمللی و تخصصی اختراعات سوئیس همه ساله زیر نظر و حمایت مستقیم دولت فدرال سوئیس و شهردار ژنو، سازمانهای علمی و تحقیقاتی و مراکزمرتبط با IFIA، حمایت فدراسیون جهانی مخترعان WIPO و با حمایت سازمان مالکیت فکری ملل متحد برگزار میشود و دفتر نمایندگی فدراسیون بینالمللی مخترعین مستقر در جمهوری اسلامی ایران نیز موسسهای غیردولتی و غیرتجاری است که دکتر علیرضا رستگار ریاست فدراسیون را بر عهده دارد.
گفتنیست، فراخوان این نمایشگاه از آبانماه 1395 توسط دفتر فدراسیون بینالمللی مخترعان در ایران اعلام شد و مخترعان ایرانی در مدت اعلام شده اختراعات ثبت شده خود را به همراه توصیف اختراع، جهت بررسی و صدور مجوز شرکت در نمایشگاه از سوی فدراسیون مخترعان در کشور سوئیس به این دفتر ارسال کردند که کمیته برگزارکننده نمایشگاه به 29 اختراع از ایران مجوز حضور در نمایشگاه را صادر کرد.
بر همین اساس اختراع ثبت شده تحت عنوان «سامانه الکترونیکی تعویض الکترودهای پتانسیل در اکتشافات ژئوفیزیکی» که در شهریور ماه 1395 توسط آقای شهریار جوادیپور کارشناس گروه زمینشناسی مهندسی و مخاطرات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و خانم مهرناز جوادیپور به ثبت رسیده بود برای حضور در این نمایشگاه مجوز حضور را دریافت کرد.
شایان ذکر است، اختراعات در 21 دسته از A تا V برحسب نوع اختراع طبقهبندی شدند که اختراع مذکور در گروه C قرار گرفت. گروه C در زمینه دانش کامپیوتر، نرم افزار، الکترونیک، الکتریسیته و ارتباطات بود.
روز اول اختصاص به داوری اختراعات داشت و 85 داور از کشورهای مختلف و در شاخههای تخصصی و بر اساس فرمهای از پیش تهیه شده اختراعات را مورد ارزیابی و امتیازدهی قرار دادند که بر همین اساس، سامانه الکترونیکی تعویض الکترودهای پتانسیل در اکتشافات ژئوفیزیکی توسط یک داور ایتالیائی و 2 داور فرانسوی بطور همزمان و دو داور تایوانی بطور همزمان ارزیابی شد و داورها ضمن پرسشهای فنی خواستار توصیف کاربرد و ویژگیهای اختراع شدند.
پس از پایان روز اول و پایان داوری اختراعات، از تاریخ 30 مارس لغایت 2 آوریل به مدت 4 روز از نمایشگاه در اختیار بازدید عموم قرار گرفت و در روز پایانی، مراسم اختتامیه و اهدای مدالها انجام شد.
بر اساس آمار، تعداد مدالهای اعطا شده به کشورهای شرکتکننده متعدد بود و مخترعان ایرانی نیز بیش از 10 مدال شامل طلا، نقره و برنز کسب کردند که بر همین اساس اختراع مذکور که ایده اصلی آن توسط خانم مهرناز جوادیپور ارائه و ساخت آن و همچنین ثبت اختراع آن بطور مشارکتی انجام شد نیز به نوبه خود شایسته دریافت مدال طلا شد.
علاوه بر مدال فوق، داورهای هر کشور در غرفه خود به تعدادی از اختراعات جوایزی اعطا کردند و در این میان داوران تایوانی که این اختراع را مورد ارزیابی قرار داده بودند، جایزه ویژهای را در غرفه خود اعطا کردند.
گفتنیست، آقای مهندس بهروز امینی در ساخت این اختراع صمیمانه تجارب فنی خود را در اختیار گذاشت و همچنین آقایان دکتر جلیل قلمقاش معاونت، دکتر امیر شمشکی مدیرکل و دکتر مسعود محمودپور ریاست گروه زمینشناسی مهندسی و مخاطرات نیز در طول مدت ساخت این اختراع مشوق اعضای تیم اختراع سامانه الکترونیکی تعویض الکترودهای پتانسیل در اکتشافات ژئوفیزیکی بودند که مراتب سپاس و قدردانی ابراز میشود.
این طرح چندی پیش پس از اختراع و تکمیل در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسید که از آن بهعنوان یک ابزار سودمند برای متخصصان ژئوفیزیک که با روش ژئوالکتریک کار میکنند، کمک میکند تا دادههای ژئوفیزیکی دقیق با کمترین خطا و با سرعت و راندمان بالا با هزینه کمتر برداشت کنند.
مراسم اهدای مدال طلا و دیپلم: از راست به چپ: David TAJI رئیس هیئت داوران ، Jean-Luc VINCENT رئیس نمایشگاه ، Gaelle GROSJEAN مدیر اجرائی نمایشگاه ، مهرناز جوادیپور ، شهریار جوادیپور
نظر شما :