جامعه مهندسان مشاور نقش نظارتی و حمایتی در مقابل شرکتهای عضو داشته باشد

عضو جامعه مهندسان مشاور خواستار شد:
جامعه مهندسان مشاور نقش نظارتی و حمایتی در مقابل شرکتهای عضو داشته باشد
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نماینده گروه معادن و زمینشناسی شرکتهای مهندس مشاور در مراسم افتتاحیه همایش تخصصی نقشههای زمینشناسی محور توسعه پایدار به بررسی نحوه تعامل سازمان زمینشناسی و
اکتشافاتمعدنی کشور با شرکتهای مهندسین مشاور پرداخت و گفت: یکی از مواردی که در عملیات معدنکاری بطور اخص و سایر خدمات مهندسی بطور اعم بسیار حائز اهمیت است و نقش تعیینکنندهای در برنامهریزی صحیح پروژهها در مقیاسهای محلی و ملی دارد، تهیه و ایجاد اطلاعات پایه زمینشناسی با استفاده و بکارگیری نیروی انسانی متخصص و بر اساس شرح خدمات استاندارد است.
دکتر وحید صائبفر، ضمن اشاره به شرکتهای مهندسی مشاوره متعددی که در انواع کارهای معدنی و عمرانی فعال هستند، گفت: در حال حاضر توان فنی و علمی کشور از نظر نیروی ماهر و متخصص بسیار بالا است و بسیاری از این شرکتها طی 3 دهه اخیر پروژههای متعددی را برای نهادهای دولتی مثل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور و سایر شرکتهای دولتی و حتی بخش خصوصی با موفقیت انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر تا حد زیادی از تعداد این نوع پروژهها کاسته شده، افزود: در صورت رونق گرفتن مجدد فعالیتهای این شرکتها با همکاری نهادهائی مثل سازمان زمینشناسی، این فعالیتها ضمن پوشش دادن به خواستههای کارفرمایان، سبب بکارگیری و اشتغال بسیاری از فارغالتحصیلان متخصص شده و به تبع آن میتوان شاهد رشد نسبی اقتصادی این شرکتها بود.
عضو جامعه مهندسان مشاور کشور خاطرنشان کرد: از میان شرکتهای شاغل در امور زمینشناسی و معدنی، مهندسان مشاور که الزاما باید از بهترین و با تجربهترین مهندسان متخصص در امر معدن و سایر تخصصهای مرتبط استفاده کنند، جایگاه علمی و فنی خاصی را بهخود اختصاص میدهند.
صائبفر با بیان اینکه معرفی توان مهندسی بالقوه و بالفعل موجود در این شرکتها میتواند از اهمیت خاصی در تبیین و تعریف جایگاه زمینشناسی و معدنی در اقتصاد کشور برخوردار باشد، افزود: در صورت کم بها دادن به خدمات مهندسی قابل ارائه از طرف مهندسان مشاور، نه تنها بخش زمینشناسی و مهندسی معدن کشور دچار افت و رکود بسیار گستردهای میشود و پروژههای مذکور یا متوقف شده و یا روند فعالیت آن کند میشود، بلکه این رکود بهنوبه خود موجب عقبماندگی و یا حتی پسرفت کلیه شاخصهای اقتصادی کشور در این بخش شده و ایران از گردونه رقابتهای منطقه ای خارج می شود.
به گفته نماینده گروه معادن و زمینشناسی شرکتهای مهندس مشاور، بر اساس آمار مندرج در بانک اطلاعاتی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تعداد شرکتهای مهندس مشاور تائید صلاحیت شده در گروههای معدن و تخصصهای مشترک زمینشناسی و ژئوفیزیکی بیش از 100 شرکت است.
وی ضمن اشاره به جایگاه ویژه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به عنوان متولی اصلی تهیهکننده اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشافات معدنی، گفت: در صورت بکارگیری تمهیداتی جهت اخذ بودجههای عمرانی برای اجرای انواع پروژههای مرتبط با تهیه اطلاعات پایه، شرکتهای مهندسی مشاوره میتوانند با نظارت عالیه کارشناسان سازمان زمینشناسی این پروژهها را بهخوبی و با بالاترین استانداردها و در کمترین زمان انجام دهند.
صائبفر در ادامه خاطرنشان کرد:به منظور اطمینان از حسن انجام اجرای این پروژهها، شرکتهای مهندسان مشاور میتوانند در قالب یک تشکل صنفی که همان جامعه مهندسان مشاور هستند و در چهارچوب دستورالعملها و ضوابط مربوط به این جامعه خدمات خود را به بهترین نحو انجام دهند.
عضو جامعه مهندسان مشاور یادآور شد:در این راستا جامعه مهندسان مشاور میتواند نقش نظارتی و حمایتی را در مقابل شرکتهای عضو خود داشته باشد و ضمن پایش دائم فعالیت شرکتهای عضو هر گونه تخطی آنها را از کمیت و کیفیت کارهای اجرائی به سازمان زمینشناسی و سایر کارفرمایان اطلاع دهد.
نماینده گروه معادن و زمینشناسی شرکتهای مهندس مشاور تاکید کرد:این همکاری مشترک بین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و جامعه مهندسان مشاور را میتوان در قالب امضای یک تفاهمنامه عملی و در اسرع وقت اجرائی کرد.
نظر شما :