انتخاب و معرفی ایدههای برتر نانو بیو در علومزمین از سوی مرکز پژوهشهای کاربردی

به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نشست تخصصی کاربرد نانو و بیو فناوری در علوم زمین و معدن به منظور انتخاب و معرفی ایدههای برتر در این بخش برگزار شد.
در ابتدا دبیر علمی این نشست با بیان اینکه دو علم نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی از مهمترین و جدیدترین مباحث مجامع علمی دنیاست، گفت: این دو علم به عنوان رویکردهای جدید و چالشی در اکثر یا تمامی علوم پایه و فنی مهندسی وارد شده و جایگاه خوبی را پیدا کرده است.
هادی عبداللهی با اشاره به اینکه در کشورهای صنعتی تراز اول دنیا و کشورهای در حال توسعه این دو علم با تکنولوژی بالا به عنوان موضوعات بسیار حساس و استراتژیک یاد شده، تصریح کرد: سالانه بودجههای هنگفتی جهت توسعه و پیشرفت آن صرف میشود و با بررسی ساده مجلات علمی معتبر دنیا میتوان به رشد شگفتانگیز چاپ مقالات در این زمینه پی برد.
به گفته وی، شناخت کامل جنبههای مختلف این علوم و توجه به موضوعات بینابینی نظیر نانو بیوتکنولوژی و بیونانوتکنولوژی و استفاده از آنها در علوم پایه و فنی مهندسی مشکلات و محدودیتهایی که شاید در سالهای گذشته به عنوان موضوعات لاینحل مطرح میشده اکنون قابل حل است.
دبیر علمی این نشست ایدههای برتر در نانو بیو در علوم زمین با بیان اینکه رشته زمینشناسی و مهندسی معدن از جمله علوم پایهای و حیاتی کشور ما بهحساب میآید و به نوعی از طرح علوم دیگر و حتی بخش قابل توجهی از درآمد کشور مدیون این علوم است، خاطرنشان کرد: به دلیل خصوصیات و کاربردهای ویژه علوم نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی آنها میتوانند راهگشای بسیاری از محدودیتها و معضلات موجود در زمینشناسی و معدن شود و فعالیت ما را در این زمینه کاراتر و موثرتر کنند.
عبداللهی ضمن ابراز امیدواری از اینک با همکاری استادان، دانشگاهیان و علاقهمندان این نشستها ادامه یابد، تاکید کرد: در صورت ایجاد بستر مناسب تلاش به برگزاری همایش و کنفرانس در سالهای آتی را داریم تا تلاشگران عرصه زمینشناسی و معدن با مواهب علوم نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی هرچه بیشتر آشنا شوند تا شاید بتوان گامی کوچک در جهت آشتی دادن دانشگاه و صنعت برداشت.
وی با بیان اینکه این نشست بررسی و ارزیابی ایدههای جدید محققان برگزار می شود، تصریح کرد: فرآوری مواد معدنی با نگرشی ویژه بر روی عناصر استراتژیک کمیاب، اکتشاف کانسارهای پنهان و نامرئی( نانو و بیوسنسورها)، حذف عناصر آلاینده و سمی از محیط زیست و حفظ ایمنی در معادن، بهبود روشهای استخراج، ژئوتکنیک مخاطرات و رفع چالشهای کمآبی و مهار ریزگردها به عنوان محورهای نشست ایدههای برتر در نانو بیو در علوم زمین است.
بر همین اساس، مسئول اداره بیوزمین مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: طرح پژوهشی آقای میرحسین شهامی تحت عنوان استفاده از نانو ذرات رس و سیلیس جهت بهبود خواص مهندسی خاک در جادههای معدنی با اهدتاف کنترل انتشار ریزگرد با امتیاز بالای 78.5 به عنوان ایده برتر از مرکز پژوهشهای کاربردی انتخاب شد.
زهره برومند یادآور شد: طرحهای آقایان محمد برخی با رتبه 74 به عنوان طرح پژوهشی برتر تحت عنوان طراحی نانوسنورهای اکتشافی و بهطور موردی اکتشاف روی و همچنین سینا قصّاع تحت عنوان بازیافت عناصر ارزشمند از منابع ثانویه با استفاده بیوفناوری با رتبه 73 از دانشگاه تهران به عنوان ایدههای برتر در نانو بیو در علوم زمین انتخاب و معرفی شدند.
یادآور میشود، در این نشست استادان و کارشناسانی از مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دانشگاههای فردوسی مشهد، اصفهان، تهران، انجمن زمینشناسی ایران و امور معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور داشتند.
نظر شما :