در دیدار با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شد: ضرورت فعالیت های زمین شناسی گیلان در کاهش مخاطرات طبیعی

به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در نشست امروز خود با دکتر راضیه لک معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل این سازمان بیان اینکه فعالیتهای زمینشناسی در این استان در کاهش مخاطرات طبیعی امری ضروری است، گفت: وضعیت رسوبات سواحل دریای خزر، تالابها و معادن گیلان نیاز به مطالعات علمی و گسترده زمینشناختی دارد.
فرهاد دلقپوش، افزایش فعالیت های سازمان زمینشناسی با توجه به اقلیم جغرافیایی استان گیلان در کاهش مخاطرات طبیعی را بسیار ضروری عنوان کرد و افزود: وضعیت رسوبات سواحل دریای خزر، تالابها و معادن استان گیلان نیاز به مطالعات علمی و گسترده زمین شناختی دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه این وضعیت باید به نحو درستی مورد بهرهبرداری قرار گیرد، افزود: باید بر نمونهبرداری از مناطق مختلف این استان تاکید شود زیرا مطالعات و آزمایشات منطقهای در استان گیلان حساس است.
دلقپوش اظهارکرد: حفظ اقلیم طبیعی استان و بهره برداری صحیح از منابع مستلزم داشته های علمی مناسب جهت جلوگیری از کاهش آسیب هاست. وی ادامه داد: پیدایش و شناسایی گسل ها را که حاصل یک سری فعل و انفعالات در زمین است و گیلان نیز از وجود این گسل ها مستثنی نیست و تیم علمی و تحقیقاتی توانمندی باید مطالعات کاربردی آن را انجام دهند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به نیاز پروژههای عمرانی به مصالح معدنی، تصریح کرد: هم اکنون جهت تکمیل و اتصال راهآهن بینالمللی آستارا - آستارا به رشت که از جمهوری آذربایجان به گیلان میآید و باعث جابهجایی و ترانزیت 20 میلیون تن کالا در سال خواهد شد که نیاز شدید به مصالح معدنی دارد و برخی از تصمیمات کلان و محدودیتهای ملی در بخش معدن در جهت پیشرفت پروژههای عمرانی باید برطرف شود.
وی اتخاذ و رویه درست در برداشت مواد معدنی از جلگهها و بستر رودخانهای گیلان را بسیار حائز اهمیت دانست و از این نشست به عنوان تحول در بحث زمینشناسی استان یاد کرد و گفت: باید مطالعات علمی دقیق و سیاست واحدی را برای بهرهبرداری از مواد معدنی جلگهای با پشتوانه تحقیقاتی برای استان انجام شود که همت کارشناسان فنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی را میطلبد.
برگزاری همایش علوم زمین در اردیبهشت سال جاری
راضیه لک، رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز در این نشست، اظهارکرد: این سازمان تاکنون 36 همایش زمین شناسی برگزار کرده است و از برگزاری همایش « علوم زمین» همزمان با روز زمین پاک در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در حاشیه این همایش قرار است دو سند همکاری با سازمان محیط زیست و دیگری با مرکز پژوهش های اقیانوس شناسی امضا شود، تصریح کرد: امضای این سند در نوع خود تاثیر بسزایی در استان گیلان ایجاد میکند.
لک گفت: در یکی از بندهای این سند همکاری به بررسی دریاچه خزر میپردازد که برای اولین بار قرار است مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و اطلاعات بسیار ارزشمندی در این حوزه به استان اضافه میشود که تاکنون انجام نشده است.
همچنین در این راستا دکتر حمید نظری معاون پژوهشی پژوهشکده علوم زمین، در این جلسه بیان داشت: در پایان چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در مسکو، یادداشت تفاهم تحقیق و توسعه مشترک در زمینه منابع زیرزمینی و بستر دریای خزر نیز در قالب 10 سند همکاری ایران و روسیه میان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران و روسیه امضا شد که بر همین اساس دو کشور همکاریهای دوجانبه در حوضه دریایخزر و اکتشافات سرزمینی را توسعه خواهند داد که دو طرف نسبت به توسعه همکاریها در بخش زمینشناسی و اکتشافات و موارد ویژه از جمله ارزیابی زمینشناسی منطقهای و منابع معدنی، اکتشافات ژئوفیزیکی برای مواد معدنی و منابع آبهای زیرزمینی در بخش ایرانی دریای خزر و در محدوده جمهوری اسلامی ایران توافق کردند
وی ضمن دعوت از مسئولان استانی یاد آور شد: پایلوت افتتاحیه این پروژه در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری با حضور شرکت روسی و روسای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در استان گیلان شهرستان بندرانزلی اجرا میشود.
گفتنی است، این نشست در راستای تعمیق و گسترش فعالیتهای زمینشناسی در استان گیلان و بررسی برنامهها و تحقیقات علمی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و طرحهای استانی در حوزه مطالعات زمینشناسی دریایی، زمینشناسی منطقهای، پهنههای اکتشافی، زمینشناسی پزشکی، ژئوتوریسم، مخاطرات و نقشه راه علوم زمین با هدف پیشبرد توسعه استان برگزار شد.
بررسی عملکرد ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی استان گیلان در سال 96 و برنامههای پیشرو
در ادامه این سفر دکتر راضیه لک، به همراه معاونان و مدیران سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ضمن حضور در ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی استان گیلان در شهر رشت به بررسی عملکرد این مجموعه در سال 1396 و برنامههای پیشرو در سال جاری پرداختند.
تهیه نقشه زمینشناسی 1:25000 پیرکوه، زمین لغزشهای رخداده در محدوده استان، پهنه اکتشافی (جیرنده، جواهرده و سیاهکل)، اطلس کانیها، یکپارچهسازی نقشههای زمینشناسی1:100000 استان گیلان، اکتشاف منابع آب کارستی، اطلس ساختاری از دیدگاه زمینشناسی و اکتشاف با همکاری گروه ژئوانفورماتیک، بررسی زمینشناسی اقتصادی پلاسرهای سواحل گیلان، زمینشناسی پزشکی، مطالعه رسوبشناس ماندابهای محدوده تالابها، اجرای نمونههای رسوبی در آزمایشگاه و شرکت در تمامی جلسات استانی و ملی را به عنوان فعالیتهای اصلی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی استان گیلان یاد شد.
نظر شما :