توسعه معدنی و زمینشناسی در تربتحیدریه با همراهی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر سعید باستانی نماینده مردم شهرستان تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عصر امروز مهمان رئیس این سازمان و جمعی از معاونان وی بود.
در این نشست، که بررسی پتانسیلهای معدنی و زمینشناسی و همچنین گردشگری ژئوتوریسم را در دستور کار داشت، حاضران ضمن تاکید بر توسعه این بخشها در تربتحیدریه و مهولات و زاوه نسبت به توسعه و گسترش فعالیتهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در این مناطق توافق کردند.
بر همین اساس، سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور آمادگی خود را به منظور تهیه نقشه مخاطرات شهر تربتحیدریه با توجه به جمعیت بالا و مشکلات زمینشناختی منطقه، همراه با انجام مطالعات اولیه در موضوع گردوغبار اعلام کرد.
شایان ذکر است، اکتشاف عناصر نادر خاکی و دیگر مواد معدنی با توجه به پتانسیل بالای این شهر از نظر معدنی در دستور کار سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور قرار خواهد گرفت.
در ادامه مرکز پژوهشهای کاربردی علومزمین کرج نیز آمادگی خود را جهت توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه در استان خراسان رضوی اعلام کرد.
یادآور میشود، محدوده کانسار طلای کوهزر در 180 کیلومتری جنوب شهر مشـهد و در 40 کیلومـتری شمال غربی شهرستان تربت حیدریه واقـع شده است. این معدن با بیش از 17 کیلومتر مربع دربرگیرنده مجموعهای از زون ای کانیسازی بوده که در تمام سطح محدوده رخنمون و گسترش دارند.
همچنین، مجتمع معدنی و صنعتی طلای زرمهر تربت حیدریه صادرات 40 میلیون دلار طلا را طی سالهای گذشته در کارنامه کار خود دارد.
قابل توجه است، وجود معادن گسترده در این شهرستان و سرمایهگذاری در گردشگری معادن اشتغالزایی خوبی را میتواند برای مردم تربتحیدریه به همراه داشته باشد. معادن نمک در بخش کدکن جزو معادن با قابلیت جذب گردشگر است که این پدیده زمینشناسی زیرزمینی شامل برکههای آب شور، چکنده و چکیده هاینمکی، بلورهای زیبا و چند ضلعیهای نمکی است که در کنار جاذبههای دیگر از جمله سنگ نگارههای تاریخی و جاذبههای روستایی میتواند به جذب گردشگر در این شهرستان کمک کند.
نظر شما :