رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور: برگزاری گردهمایی علوم زمین منطقه ای و بین المللی می شود
از سال آینده به منظور اعتلای فرهنگ تحقیقاتی علوم زمین و تبیین جایگاه آن به تمامی جهان، گردهمایی علوم زمین ابتدا در سطح منطقه و سپس در سطح بین المللی برگزار میشود.
به گزارش بخش خبری سازمان، محمد تقی کره ای رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در مراسم افتتاحیه بیست وسومین گردهمایی علوم زمین ضمن تقدیر و تشکر از زحمات بی وقفه پژوهشگران و کارشناسان علوم زمین برگزاری چنین نشستهایی را در اشاعه فرهنگ مطالعاتی علوم زمین مهم قلمداد کرد و افزود : استمرار بیست و سه ساله برگزاری این همایش نشان از جایگاه ویژه تحقیقات در حیطه مطالعات علوم زمین دارد در این راستا سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از سال آینده در نظر دارد تا برگزاری این همایش رادر ابتدا بصورت منطقه ای و سپس بصورت بین المللی برگزار نمایدتا از این رهگذر هم متخصصین داخلی وهم خارجی بهره مند شوند.
وی در ادامه از حضور پررنگ ایران و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در کنگره جهانی معدن خبر داد و آن رادر شناساندن جایگاه مطالعاتی کشورمان به جهانیان قابل توجه دانست.
مهندس کرهای حرکت به سمت روشهای آنالیز معتبر، روشهای کاربردی و ارزیابی مطالعات فنی واقتصادی را از آیتمهایی ذکر کرد که میتواند در چنین همایشهایی بیشتر به آن پرداخته شود.
وی افزود : در حال حاضر با چندین مشکل در رابطه با مطالعات علوم زمین مواجه هستیم. در بحث اکتشافات ناحیهای،اکتشافات عمومی و اکتشافات تفضیلی اختلا ف نظر وجود دارد که نتایج تحقیقات و مقالات ارائه شده در این همایش میتواند در راه حل مناسبی برای این مشکلات ارائه دهد.
مهندس کرهای در ادامه مراسم افتتاحیه به ارائه گزارشی از عملکرد سازمان زمینشناسی در طول برنامه پنجساله سوم توسعه پرداخت وتصریح کرد : سازمان قبل از شروع برنامه پنجساله سوم چند موضوع را مورد توجه خود قرار داد که تدوین برنامه جامع و هماهنگ در ارتباط با مطالعات علوم زمین و تغییر تشکیلات متناسب برای انجام این برنامه تدوین شده از آن جمله به شمار میآید بطوریکه تجدید نظر در ساختار نیروی انسانی سازمان از جمله اهدافی است که طی سالجاری حتما به آن پرداخته خواهد شد.
وی به اهمیت اطلاعات پایه براساس اکتشافات ژئوشیمیایی سیستماتیک اشاره کرد و افزود : تا سال 1376، 92 درصد این مطالعات توسط مشاورین خارجی به انجام میرسید و تا قبل از شروع برنامه پنجساله سوم یعنی سال 1379، 41 درصد مناطق اولویتدار کشور تحت پوشش اکتشافات ژئوشیمیایی سیستماتیک قرار گرفت که این روند همچنان ادامه دارد و تا پایان سال جاری 91 درصد مناطق پرپتانسیل مورد بررسی و تجزیه تحلیل این مطالعات قرار خواهد گرفت و مابقی فعالیتها در این حوزه با توجه به توانمندیهای بخش خصوصی به آنها واگذار شده است که تا پایان سال آتی به آن پرداخته شد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور یکی از اصول حاکمبر برنامه پنجساله سوم توسعه را تغییر در روشهای اکتشافی سنتی ذکر کرد و افزود : با مطالعات زمینشناسی اقتصادی، ژئوفیزیک هوایی و ژئوشیمیایی همچنین استفاده از ماهوارهها، منابع زیرزمینی، منطقهای به وسعت 450 هزار کیلومتر مربع در غالب 20 زون معرفی و شناسایی شد که 2 تا 5 درصد این مساحت بعنوان مناطق و نواحی امیدبخش معدنی توسط بخش خصوصی و دولتی در سالجاری به اجرا درمیآید.
مهندس کرهای با تاکید بربحث زمینشناسی تحقیقاتی در مطالعات زمینشناسی دریایی یادآور شد : از سال اول برنامه پنج ساله سوم توسعه مدیریت زمینشناسی دریایی در کشور شکل گرفت و دو مرکز تحقیقات دریایی در شمال و جنوب کشور بوجود آمد همچنین شناور تحقیقاتی سازمان زمینشناسی با تجهیزات مربوطه ماه گذشته در جنوب کشور به آب انداخته شد و قرار داد ساخت یک شناور تحقیقاتی سازمان زمینشناسی از نوع سواچ که در نوع خود جزء بهترین شناورهای تحقیقاتی بشمار میرود با یک شرکت داخلی منعقد گردیده در کل 26 درصد سواحل شمالی و جنوبی کشور تحت پوشش مطالعات زمینشناسی دریایی قرار گرفت که این امر سرآغاز خوبی برای گسترش مطالعات آبی کشور خواهد بود.
وی به انجام مطالعات توسعه شهری،زمینشناسی زیستمحیطی و مطالعه لرزهخیزی در غالب اطلسلرزهخیزی بر روی گسلهای فعال کشور اشاره کرد و گفت : تهیه نقشه پهنهبندی خطر زمینلرزه در حدود 16 درصد مناطق اولویتدار را شامل شده است که با ادامه روند این مطالعات مناطق وسیعتری نیز تحت پوشش درخواهد آمد.
مهندس کرهای از پژوهشکده فناوری اطلاعات علوم زمین به خوبی یاد کرد و افزود : در چند سال اخیر یکی از کشورهای توسعه یافته معدنی پیشنهاد انجام این کار را به ایران داد که این مهم با همت و تلاش کارشناسان سازمان زمینشناسی به انجام رسید بطوریکه همان کشورها بطور رسمی امروز خواستار همکاری ایران با خود هستند.
وی اضافه کرد : در همین راستا قرارداد ایجاد پایگاه ملی دادههای علوم زمین در کشور ونزوئلا توسط سازمان زمینشناسی به امضاء رسید که این امر نشاندهنده جهش کشور در زمینه مطالعات علوم زمین است.
لازم به ذکر است در خاتمه، مهندس کرهای ریاست سازمان زمینشناسی در سخنان خود از وزارت صنایع و معادن و در رأس آن آقای مهندس جهانگیری وزیر صنایع و معادن کشور، مسئولین سازمان مدیریت و برنامهریزی و تمامی کارشناسانی که در زمینه مطالعات علوم زمین خدمت میکنند تقدیر و تشکر کرد و خواستار ادامه این همکاریها در جهت پیشبرد اهداف اکتشافی ومعدنی کشور شد.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
نظر شما :