شناسایی گسل مسبب زلزله سراوان مستلزم بررسیهای بیشترست
رییس پژوهشکده زلزلهشناسی: کمجمعیت بودن منطقه و عمق متوسط کانون مانع از تلفات جانی زمینلرزه سراوان شد
رییس پژوهشکده زلزلهشناسی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، کم جمعیت بودن منطقه و عمق متوسط و فاصله کانون زمینلرزه از مناطق مسکونی را از جمله دلایل پایین بودن خسارات زمینلرزه صبح امروز سراوان عنوان کرد.
دکتر مهدی زارع در گفتوگو با خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره مشخصات زمینلرزه امروز سراوان گفت: طبق بررسیهای اولیه، این زلزله در عمق متوسط با بزرگای 7/5 در مقیاس امواج درونی زمین و سازوکار کششی در نزدیکی سراوان اتفاق افتاده است.
روند گسل زلزله تقریبا شرقی غربی و متمایل به شمال شرقی و جنوب غربی است و از نظر روند تکتونیکی یادآور امتداد گسل زابلی است. البته گسل زابلی با روندی که در سازوکار شبکه نشان داده می شود همخوانی ندارد یعنی احتمالا یک روند فرعی نسبت به گسل جنوب زابلی است، که موجب این پدیده شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در نقشه گسل شناخته شدهای مشاهده نمی شود و به نظر میرسد نیاز به بررسی بیشتری برای شناخت گسل مسبب آن وجود دارد.
رییس پژوهشکده زلزلهشناسی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی با اشاره به این که خوشبختانه این زلزله تلفات انسانی به همراه نداشته است، اظهار داشت: یکی از دلایل این مساله کم جمعیت بودن منطقه و عمق بیش از 15 کیلومتر کانون آن است. البته اساسا در صورتی که شهر و یا روستایی مثل زمینلرزه فاجعهبار بم در کانون زلزله وجود نداشته باشد، احتمال بروز خسارات و تلفات بالا در آن بسیار کم است.
دکتر زارع در پایان با اشاره به اینکه دستگاههای شبکه لرزهنگاری پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی بزرگی زمینلرزه صبح امروز سراوان را 7/5 در مقیاس امواج درونی، مرکز زلزله شناسی فرانسه آنرا 8/5 و سازمان زمینشناسی آمریکا بزرگای گشتاوری آن را 6 اندازهگیری کرده است، اظهار داشت: با توجه به این که زلزله در حاشیه جنوب شرقی کشور اتفاق افتاده و شبکه لرزهنگاری کشور این زلزله را در گوشه شبکه ثبت کرده، احتمال بروز خطا در تعیین بزرگی و محل کانون زلزله وجود دارد که این مشکل با توجه به نبود ایستگاههای لرزهنگاری در نواحی آن سوی مرز بیشتر است
خبرگزاری دانشجویان ایران – تهران
نظر شما :