نتایج طرح اکتشافات سراسری کل کشور اعلام شد

۳۰ شهریور ۱۳۸۴ | ۰۷:۰۱ کد : ۲۵۸۶ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۶۸۰
مهندس بهروز برنا مجری طرح اکتشاف سراسری کل کشور در گفت‌و گو با بخش خبری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، عملیات اکتشافی که توسط طرح ...

بمنظور شفاف‌سازی و تبیین نقش و جایگاه برنامه‌های معدنی و اکتشافی در طول سالجاری و نیز برنامه چهارم توسعه، طرح اکتشافات سراسری کل کشور نتایج عملیات اجرایی خود را اعلام کرد.
مهندس بهروز برنا مجری طرح اکتشاف سراسری کل کشور در گفت‌و گو با بخش خبری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، عملیات اکتشافی که توسط طرح اکتشاف سراسری از زمان تاسیس آن یعنی سال 1377 تا کنون به اجرا درآمده است مورد ارزیابی قرار داد و افزود : در طول این سالیان طرح اکتشاف سراسری مساحتی غریب به 300 هزار کیلومتر مربع را برای اکتشافات طلا، قلع، تنگستن،‌پتاس سنگی،‌مس، سرب روی و خاکهای نادر و در برخی از مواد معدنی فلزی و غیرفلزی مورد شناسایی قرار داده است که این میزان به رغم مشکلاتی که در حال حاضر صنعت معدن کشور با آن روبروست حجم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.
وی میزان ذخائر قطعی طلای کشور را 300 تن اعلام کرد و افزود : تاکنون نزدیک به 100 محدوده اولویت‌دار کانسار طلا شناسایی شده است که از این تعداد 30 محدوده را تا فازهای تفضیلی و نیمه‌تفضیلی به پیش‌بردیم،‌همچنین در محور سرگز تا سقز  محور بیرجند- خوسف و خوسف – ده‌سلم و محدوده طلای شوراب سرایان و محور سمنان تا مشهد عملیات شناسایی کانسارهای طلا در حال پیگیری است و اکتشافات تفضیلی و نیمه تفضیلی در آن دنبال می‌شود.
مهندس برنا به اکتشاف ذخائر پتاس سنگی اشاره کرد و گفت : امروز پتاس سنگی بعنوان یکی از مهمترین مواد مصنوعی در صنایع کشاورزی محسوب می شود. طرح اکتشاف سراسری با شناسایی 4 میلیون تن ذخیره پتاس سنگی توانست ذخائر قابل توجهی از این ماده معدنی را مورد شناسایی قرار  دهد  بطوریکه تنها 2 میلیون تن از این ذخائر یاد شده متعلق به ذخیره پتاس سنگی ماهنشان می‌باشد که گواهی کشف برای این میزان اعطاء گردیده است به منظور تعیین ذخائر بیشتر اکتشافات همچنان ادامه دارد.
وی افزود: در بخش اکتشافات ذخائرقلع و تنگستن، علی‌رغم پتانسیل بالای کشوری در بهره‌مندی از شرایط مطلوب متالوژنی و زمین‌شناسی، متاسفانه معدن چندان فعالی در این زمینه وجودندارد و تاکنون تنها 4 محور پتانسیل‌دار در این زمینه شناسایی شده است که با انجام بررسی‌های پایه ای و مقدماتی‌تر امید آن می‌رود مناطق امید بخش معدنی در این زمینه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مجری طرح اکتشاف سراسری در ادامه با ابراز امیدواری از شناسایی ذخائر قابل توجه خاکهای نادر برای اولین بار در کشور اظهار داشت : در طول سالجاری توانستیم ذخیره بسیار غنی از خاکهای نادر را شناسایی کنیم که در محدوده مروست واقع در استان یزد قرار دارد و حدود 70هزار تن ماده معدنی از 7 عنصر خاکهای نادر را شامل می‌شود.
برنا از اجرای عملیات اکتشافی فسفات نوع رسوبی و آذرین در منطقه گزستان خبر داد و گفت : 20 میلیون تن فسفات با عیار متوسط 15 درصد از جمله اقداماتی است که بعمل آمده و عملیات تفضیلی‌تر و اجرائی آن به سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی واگذار شده است.
وی با اشاره به 45 میلیون تن ذخیره قطعی سولفات سدیم در دریاچه میقان اراک تصریح کرد : این میزان ذخیره قطعی در سطح خاور میانه بی‌سابقه گزارش شده است. گفتنی است موارد مصرف این ماده معدنی در شوینده‌ها، لاستیک‌سازی و کاغذ‌سازی می‌باشد.
برنا همچنین به ذخائر آنتیموان واقع در منطقه محروم زاهدان اشاره کرد و برآورد ذخیره احتمالی آن ‌را قریب به 70 هزار تن دانست که اکتشافات بصورت تفضیلی در این منطقه در حال پی‌گیری است. همینطور 150 هزار تن ذخائر معدنی سرب، روی ومس در ناحیه شمال سمنان و جنوب دامغان مورد شناسایی قرار گرفته است که روند پیشرفت اکتشافات همچنان ادامه دارد.
مهندس برنا مجری طرح اکتشاف سراسری کل کشور در خاتمه خاطرنشان کرد : در طول سالجاری این طرح در کل موفق به اجرای 125 پروژه اکتشافی شده است که روند این اکتشافات همچنان ادامه دارد و ما امیدوار هستیم که در طول برنامه چهارم توسعه این روند  همچنان ادامه یابد تا علاوه بر افزایش سهم اکتشافات و معادن کشور در تولید ناخالص ملی بتوانیم از تمامی پتانسیل‌های  غنی کشور به نحو احسن و مطلوب بهره‌برداری بعمل آید.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :