به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، خلاصه عملکرد ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری همزمان با چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از سوی مدیرکل این مرکز اعلام شد.
بر همین اساس بنا به اعلام مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری در سال 1400 تعداد 20 پروژه تهیه نقشه زمینشناسی به مساحت در حدود 7000 کیلومتر مربع در دست تهیه است که بیش از 80 درصد این پروژهها تا اخر امسال به مرحله پایانی خواهد رسید.
به گفته مهندس عبدالحمید سرتیپی در سال 1400 حدود 20 پروژه اکتشافی در منطقه شمال باختری در قالب تهیه نقشههای ژئوشیمیایی، پیجوئی و اکتشافات چکشی و اقتصادی، حفاری و ژئوفیزیک در مساحتی حدود 8000 کیلومتر مربع صورت پذیرفته است.
وی خاطرنشان کرد: سال 1400 شانزده پروژه مخاطرات در قالب ورقههای (مهندسی، زیست محیطی، ژئومورفولوژی، پهنهبندی سیلاب، فرونشست، نقشه تدقیق گسلها) در منطقه شمال باختری عملیاتی شده است.
سرتیپی خاطرنشان کرد: در مساحتی بیش از 10 هزار کیلومتر مربع فعالیتهای مخاطراتی در قالب نقشههای مخاطرات تهیه و منتشر شده یا درمراحل انتهائی قرار دارند .
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری این مجموعه در بخش زمینشناسی طی سال 1400 موفق به تهیه نقشه زمینشناسی کاربردی یکپنجاههزارم میانه، برندق، گویجه قبا، ترکمانچای، سراب، دوزال، سلماس، کوکیا، حصار، مراغه، قرهقشلاق، باراندوز، نازلو، گلینقیه، قرهبلاغ، خشکناب، شنگلآباد شده است.
وی ضمن اشاره به اغاز طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در خراسانجنوبی گفت: در راستای مطالعات میدانی اجرای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در خراسانجنوبی که در مهرماه 1400 آغاز شد، کارشناسان مرکز سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی تبریز در قالب 6 اکیپ زمینشناسی و اکتشاف به بیرجند اعزام شدند و در حال حاضر در حال تهیه نقشه زمینشناسی یکبیستوپنجهزارم سربیشه 2، سربیشه 3 و بیرجند 2 هستند.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری درباره عملکرد مجموعه متبوع خود در بخش اکتشافات معدنی طی سال 1400 گفت: پیجویی و اکتشاف آهن در محدوده قشلاق، جنوب شرق جلفا، تکمیل گزازش اکتشافی در محدوده ی طلای آلچه قشلاق ورزقان، پیجویی و اکتشاف در محدوده طلای قزلاحمد و بستانآباد، اکتشاف و پیجویی پلیمتال در محدودههای زرین سفلی و قزل احمد، تهیه نقشه پتانسیلهای معدنی یکپنجاههزارم در برگه یامچیمرند، تهیه نقشه ژئوشیمیایی یکبیستوپنجهزارم ورقه عربشاه خانکلیبر، تهیه نقشه ژئوشیمیایی یکبیستوپنجهزارم ورقه طرزم خاروانا و یکصدهزارم پلدشت، پیجویی عناصر فلزی برگه یکپنجاههزارم آشان، پیجویی و زمینشناسی اقتصادی برگه یکپنجاههزارم سیهچشمه، پیجویی و زمینشناسی اقتصادی برگههای یکپنجاههزارم قرهآغل، آرپاچای، بیطاس، چپلی، سربیشه 2 و سربیشه 3 و همچنین اکتشافات ژئوشیمیایی برگه یکپنجاههزارم سربیشه 2، سربیشه 3 و اشنویه به همت کارشناسان این مجموعه انجام شده است.
به گفته سرتیپی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری در بخش زمینشناسی مهندسی و مخاطرات نیز طی سال 1400؛ تهیه نقشه زمینشناسی مهندسی یکپنجاههزارم میانه، تهیه پهنهبندی سیلاب شهرستان تبریز، تهیه اطلس ریزگردهای استان آذربایجانشرقی، تصحیح نقشه زمینشناسی مهندسی یکپنجاههزارم کرگه، خسروشهر و تبریز2، تهیه نقشه زمینشناسی مهندسی 1:50000 مهاباد، تهیه نقشه ژئومورفولوژی یکپنجاههزارم میانه و مهاباد را در دستور کار خود داشته است.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری با بیان اینکه مطالعه و بازدید از رخدادهای مخاطره آمیز زمینشناختی استان نیز به همت کارشناسان این مجموعه انجام شده، تصریح کرد: بازدید از زمینلغزشهای روستای ساری بیگلو خدآفرین، کوی بهشتی تبریز، شاهگلی کندی چاراویماق، عمواوغلی چاراویماق، عینالی تبریز ورودی تلهکابین، خناوند-خانقاه میانه، روستای کلاش و اندبیل و بازدید از فروچاله منطقه باغ معروف تبریز نیز انجام شده است.
وی ضمن اشاره به وقوع پدیده فرونشست از تهیه اطلس فرونشست استان آذربایجانشرقی خبر داد و گفت: دشتهای شبستر، سراب، مرند، شربیان و تبریز در استان آذربایجانشرقی از مهمترین دشتهای درگیر این رخداد هستند که این سازمان به صورت جداگانه و با جزئیات کامل به بررسی علت این پدیده میپردازد.
سرتیپی خاطرنشان کرد: با توجه بر دستاوردهای تحقیقات صورت گرفته میتوان ادعا کرد که مدیریت و نظارت مستمر بر چاههای احداث شده در منطقه و همچنین پایش و کنترل میزان برداشت آب از این چاهها امری ضروری و خطیر است.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری از مطالعه تخصصی فرونشست دشت سراب به عنوان اولین دشت مورد این استان یاد کرد و گفت: حاصل پردازش تصاویر راداری در بین سالهای 2017 تا 2020 نشان میدهد این دشت دارای فرونشستی در حدود 5/30- تا 8/35- میلیمتر در سال در راستای خط دید ماهواره است.
بخش آزمایشگاه آنالیز مواد معدنی نیز از دیگر بخشهای مورد اشاره سرتیپی بود و درباره عملکرد بخش XRD آزمایشگاه گفت: اجرای مطالعات کمی و کیفی نمونههای زمینشناسی شیمی و XRD، اجرای مطالعات کانیهای رسی-بهصورت انحصاری در آزمایشگاه این مرکز اجرا میشود-، به روز کردن سیستمهای کامپیوتری دستگاههای موجود (XRD) و بکارگیری نرم افزار جدید درجهت افزایش سرعت سیستم و افزایش کیفیت مطالعات XRD، تفسیر کامل نمونههای ارجاعی از ارباب رجوع و مراکز دانشگاهی در رابطه با پایاننامه و سنتز مواد و معادن منطقه، اداره صنعت و معدن اذربایجانشرقی و شرکتهای خصوصی و پذیرش کارآموز از مراکز دانشگاهی بخشی از عمده فعالیتهای این مجموعه است.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال باختری در پایان گفت: بخش آموزش برگزاری 154 ساعت دورههای تخصصی و 236 ساعت دورههای عمومی، حضور در نهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس) و شرکت جلسه ارائه گزارش پایش فرونشست زمین با استفاده از تکنیک تداخل سنجی راداری نیز توسط این مرکز انجام شده است.
نظر شما :