رئیس آزمایشگاه مکانیک خاک سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خبر داد: گسیختگی و لغزش در جاده چالوس به دلیل خاکریزی غیراصولی

به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در پی لغزش بیسابقه در بخشی از جاده چالوس در روز شنبه ۲۱ اسفند ماه سال جاری کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور طی چند مرحله به بازدید و بررسی علل وقوع این پدیده در محدوده پل زنگوله پرداختند.
این بازدیدهای میدانی توسط مهندس مهرزاد خندان رئیس آزمایشگاه مکانیک خاک سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و مهندس علیرضا رضایی معاون مدیر پایگاه دادههای علومزمین کشور انجام شد.
بر همین اساس، رئیس آزمایشگاه مکانیک خاک این سازمان با اشاره به بازدیدی که از جاده چالوس و پل زنگوله افزود: در این بازدید مشاهده کردیم که بر اثر رانش در جاده چالوس، گسیختگی سطحی خاک ایجاد شده و باعث شده که بخشی از روی اسفالت به صورت ترکهایی مشاهده شود.
به گفته، مهندس مهرزاد خندان با بیان اینکه یکی از دلایل این گسیختگی جابهجایی خاک زیر سطحی به دلیل خاکریزی غیر اصولی بوده که در محور جاده چالوس پل زنگوله انجام شده بود.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از جاده که سالهای قبل تعمیر کرده بودند، خاکریزی غیراصولی و خاکی که تراکم لازم را نداشت استفاده شده و حدود 4 تا5 متر سطح خاک بالا آمده بدون آنکه به اصول تراکم و متراکم کردن خاک و اصول مهندسی علمی توجهی شده باشد.
این کارشناس، با بیان اینکه خاکی که برای بالا آوردن سطح جاده استفاده شده از خاک رسی و نوع مارنی بوده، افزود: در این خاک سرعت نفوذپذیری آب بسیار بالا است و سرعت زهکشی پایینی دارد از این رو آبی که از بخش ارتفاعی زهکش شده و وارد خاک مارنی شده باعث شده که 2 تنش افقی و وزنی شدیدی ایجاد و ما تنشهای کششی روی سطح مشاهده کردیم و موجب شده که خاک زیر سطحی که خاک مارنی روی بستر سنگی، حرکت کند و یک رانش کوچکی را در سطح مشاهده کنیم.
رئیس آزمایشگاه مکانیک خاک سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خاطرنشان کرد: ما در این بازدید عمق خاک مارنی را مشاهده کردیم و بخش تعریضی که در جاده انجام شده را بازدید کردیم و زهکشهای طبیعی که آب را داخل زهکش میکرد را بازدید کردیم و مخاطرهای که در آینده ممکن است در بخش پایین دست جاده چالوس رخ دهد، مشاهده کردیم.
وی یادآور شد: برای علاجبخشی این بخش از جاده قرار شد حفارعمیقی صورت گیرد که اقدامات برای حفاری آغاز شده تا بتوانند در بستر سنگی برسند و پایین را شروع به لاشهچینی، قلوه سنگچینی و بتنریزی کنند.
به گفته رئیس آزمایشگاه مکانیک خاک سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بر اساس تمهیداتی که اندیشیده و اجرا شده، ظرف 3 تا 4 روز آینده این جاده باز شود.
عکس از فرامز دادگر
نظر شما :