رصد کشورها در حوزه زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی (آفریقای جنوبی)

به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، یکی از راههای مناسب(نه همه آن) در به روز نگه داشتن فعالیتهای علمی و فنی کشور، شناخت برنامهها و الگوهایی است که کشورهای پیشرو و دیگر کشورها در این زمینه دارند. علم زمین شناسی نیز در زمره علومی است که ریشه در تاریخ تمدن بشر دارد و از دیر باز تئوریها و نظرات مختلفی در آن شکل گرفته است. با مطالعه سیر تکوین زمینشناسی درمییابیم که در دورهای از زندگی بشر، حتی اصول مذهبی نیز در این علم حکمفرما شده است.
نام علم زمینشناسی(geology) به نحوی به تمدن یونان هم گره خورده و بخش زیادی از ادبیات حاکم بر این علم دارای ریشه یونانی هستند. شناخت بشر از اجزای مختلف زمین، تحولات بنیادینی رادر موضوعات مرتبط با شناخت این سکونتگاه بشر و دیگرموجودات زنده به وجود آورده است. ایجاد نیازهای روز افزون برای استفاده از دادهها و اطلاعات زمینشناسی در برنامهریزیهای کشورداری وهمچنین دفاعی و نظامی، همکاری در زمینه ایجاد صلح جهانی از طریق سازمان یونسکو، میطلبد که زمینشناسی در کشور نه فقط برای شناخت و بهرهبرداری از منابع طبیعی مورد توجه باشد، بلکه همگام با دنیا در عرصههای مختلف پزشکی(بیماری های زمین زاد)، کشاورزی، تولید انرژی، حفظ محیط زیست، شناخت میراثهای طبیعی و تمدنی کشور و بطور کلی هرگونه برنامهریزی به ویژه در آمایش سرزمین مورد استفاده قرار گیرد. کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه با سرعت زیادی درحال ساماندهی و اجرای برنامههایی برای استفاده از علم ترکیبی و میان رشتهای زمینشناسی که خود شاخهای از علوم زمین به عنوان زیر مجموعهای از علم کیهانشناسی است، هستند.
همچنین همه ما، هر روز شاهد انتشار دستاوردهای جدید زمینشناختی برای ایجاد ثروت ملی، حفظ آن و انتقال اطلاعات جهت شناخت بهتر جهانیان از هم در راستای صلح جهانی هستیم. به روز نگه داشتن بدنه کارشناسی سازمان و همچنین ترویج کاربرد اطلاعات زمینشناسی در برنامهریزیهای کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت، با مقیاسهای مختلف در کشور از ضروریات است. یکی از راههای مناسب در این راستا، شناخت برنامهها و الگوهایی است که کشورهای پیشرو و دیگر کشورها در این زمینه دارند.
بدین منظور اداره روابط بینالملل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، بر اساس وظیفه ذاتی و شرح وظایف قانونی تعریف شده، اقدام به بررسی شرایط کشورهای مختلف و رصد آنها در زمینه زمینشناسی و انعکاس ویژگیها، برنامهها و عملکردهای آنها به جامعه زمینشناسی کشور به ویژه بدنه مدیریتی و کارشناسی سازمان کرده است.
شایان ذکر است؛ این گزارش به همت خانمها مرضیه عرفاتی و هانیه بخشایی در اداره روابط بینالملل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تهیه شده است.
در این گزارش میخوانیم:
نظر شما :