رونمایی از پروژه‌های زمین‌شناسی و اکتشافی سال ۱۴۰۱ مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی لرستان

۲۲ فروردین ۱۴۰۲ | ۰۷:۴۷ کد : ۲۸۸۶۱ اخبار روابط عمومى گزارش تصويري جهاد تبیین
تعداد بازدید:۱۴۲۹
رونمایی از پروژه‌های زمین‌شناسی و اکتشافی سال ۱۴۰۱ مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی لرستان

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، رونمایی از پروژه‌های انجام شده در سال 1401 در مرکز لرستان با حضور آقایان احمدرضا دالوند معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان، بهمن جعفری مدیرکل صمت استان، مهدی پازوکی مدیرکل مدیریت بحران، احسان کرم‌زاده مدیرکل دفتر فنی استانداری و شهرام دارابی معاون معدنی صمت استان در بازدید از اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاگرس (لرستان) به عمل آمد.

در این نشست مدیر کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاگرس(لرستان) ضمن تشریح وظایف حاکمیتی سازمان در تولید اطلاعات پایه به اهمیت تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و پایش مخاطرات طبیعی زمین و شناسایی پتانسیل‌های معدنی در توسعه همه جانبه و پایدار کشور اشاره کرد.

حجت‌اله کریمی‌منفرد در ادامه به اهمیت مطالعات زمین‌شناسی و مخاطرات در تولید اطلاعات پایه جهت توسعه و استفاده در طرح‌های زیرساختی، عمرانی، محیط‌زیست، کشاورزی و معدنی اشاره کرد و گفت: با توجه به مخاطرات زمین‌شناختی  مانند زمین‌لرزه، زمین‌لغزش، سیل، فرونشست‌و...در استان، جهت کاهش آسیب‌پذیری جامعه و جلوگیری از هدر رفت منابع مالی تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی مهندسی و پهنه‌بندی خطر در دستور کار است که با حمایت استانی جهت تامین منابع مالی می‌تواند به آن سرعت بخشید.

وی به بخش دیگر از فعالیت‌های مجموعه خود در حوزه شناسایی و پیجویی منابع معدنی اشاره کرد و گفت: طبق اولویت‌های سازمان و حمایت‌های استانی اکتشافات معدنی در حال انجام است که اطلاعات تولیدی آن جهت استفاده و سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی در اختیار مسئولین استانی قرار داده می‌شود.

مدیر کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاگرس در ادامه به ارائه توضیحاتی در ارتباط با پروژه‌های پایان یافته در سال 1401 مرکز لرستان پرداخت و خاطرنشان کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برای تولید اطلاعات پایه، مقیاس یک پنجاه هزارم به عنوان مقیاس حاکمیتی در نظر گرفته شده و در حال حاضر نقشه‌های زمین‌شناسی ناحیه‌ای، زمین‌شناسی مهندسی و مخاطرات و پیجوئی معدنی در قالب این مقیاس انجام می‌گیرد.

کریمی‌منفرد، همچنین به معرفی پروژه‌هایی که به همت کارشناسان مرکز لرستان با همکاری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام شده پرداخت و افزود: این فعالیت‌ها شامل تهیه نقشه یکپارچه استان لرستان، سه برگه زمین شناسی یک‌پنجاه‌هزارم چالانچولان، دورود، چغلوندی، یک برگه زمین‌شناسی مهندسی یک‌پنجاه‌هزارم خرم‌آباد ، اتمام فاز یک پروژه تدقیق گسل‌های جنبای خرم‌آباد و تهیه نقشه ساختاری استان لرستان، سه گزارش شناسائی و پیجوئی پتانسیل‌های معدنی برگه‌های یک‌پنجاه‌هزارم  الشتر، الیگودرز و بروجرد و مطالعه هیدروژئولوژی آبخوان دشت خرم‌آباد است.

وی به مطالعات و فعالیت‌های انجام شده در ارتباط با ژئوپارک در استان لرستان اشاره کرد و گفت: بخش قابل توجهی از برنامه‌های پروژه ژئوپارک قبلاً توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام شده اما نیاز به بازنگری و تکمیل دارد.

به گفته مدیر کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاگرس، دو گروه فعالیت شامل فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی و فعالیت‌های مربوط به توسعه و ایجاد زیرساخت‌ها برای این مرحله پیش‌بینی شده که در صورت اجرایی شدن آنها امکان ثبت ملی وجود دارد که مستلزم تشکیل کمیته فنی دستگاه‌های اجرایی مرتبط استان و همچنین تامین اعتبار است و می‌بایست در سطوح بالا مدیریتی استان تصمیم‌گیری شود.

در ادامه آقای بهمن جعفری مدیرکل صمت استان لرستان ضمن تشکر از زحمات کارشناسان مرکز لرستان به اهمیت انجام ژئوفیزیک هوایی جهت تسریع در شناسایی مواد معدنی استان اشاره کرد و گفت: این فعالیت‌ها بایستی توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و با حمایت استانی انجام شود.

همچنین معاون هماهنگی در امور عمرانی استانداری لرستان ضمن تقدیر از عملکرد مجموعه اداره کل زمین‌شناسی لرستان و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ناکید کرد: بایستی این گزارش‌ها در شورای اداری استان ارائه و طی جلسه‌ای مطالعات انجام شده برای مدیران معرفی و دستگاه‌های اجرائی مرتبط را مکلف کنیم جهت توسعه شهری از این ظرفیت و مطالعات ارزشمند استفاده کنند.

احمدرضا دالوند، در ادامه به اولویت‌بندی پروژه‌های اکتشافی و تامین اعتبار آنها اشاره کرد و گفت: انجام ژئوفیزیک هوایی جهت شناسایی پتانسیل‌های معدنی در استان ضروری است و با توجه به اهمیت موضوع در شورای معادن مطرح و ضمن حمایت‌های استانی و ملی راهکارهای انجام مورد بررسی قرار گیرد.

وی مطالعه ثبت ژئوپارک در استان را بسیار با اهمیت عنوان کرد و افزود: این امر به نوعی اولویت اول استان باید قرار گیرد و با هماهنگی استانداری و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور جهت ادامه فعالیت برنامه‌ریزی و اقدام شود.

معاون هماهنگی در امور عمرانی استانداری با بیان این‌که موضوعات مربوط به مدیریت بحران و مخاطرات طبیعی شامل زیست‌محیطی، فرونشست، زمین لغزش‌و... بایستی مورد بررسی قرار گیرد گفت: این موضوعات به دو بخش تقسیم می‌شوند که یک  قسمت مطالعات و گزارش‌های انجام شده و در حال انجام  است  و بخش دیگر بررسی‌های مورد نیاز و با اهمیت بالا است.

دالوند خاطرنشان کرد: مدیریت بحران بایستی مخاطرات طبیعی استان  و مطالعات مورد نیاز را اولویت‌بندی کرده و با هماهنگی اداره‌کل زمین‌شناسی لرستان و بعد از تامین اعتبار نسبت به عملیاتی شدن آنها اقدام کند و گزارش‌های تهیه شده در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار گرفته تا در توسعه استان استفاده شود.

کلید واژه ها: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی لرستان تهیه و تکمیل طرح مطالعاتی ظرفیت‌های معدنی و نقشه‌های ژئوفیزیک هوایی استان لرستان حجت‌اله کریمی‌منفرد مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه زاگرس اتمام فاز یک پروژه تدقیق گسل‌های جنبای خرم‌آباد و تهیه نقشه ساختاری استان لرستان برگه‌های یک‌پنجاه‌هزارم الشتر، الیگودرز و بروجرد مطالعه هیدروژئولوژی آبخوان دشت خرم‌آباد بهمن جعفری مدیرکل صمت استان لرستان


نظر شما :