مدیرکل دفتر مخاطرات سازمان زمینشناسی کشور: اختصاص اعتبارات اندک برای شناسایی مخاطرات/هشدار نسبت به از دست رفتن اکوسیستم طبیعی کشور

به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مدیرکل دفتر مخاطرات، زیستمحیطی و مهندسی این سازمان، در وبینار دومین روز از بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ژئوماتیک مقابله با مخاطرات را عدم غافلگیری در برابر آنها توصیف کرد و گفت: بررسیهای ما نشان میدهد حدود ۹۶ درصد از منابع مالی کشور در سازمان برنامه و بودجه در بخشهای "مقابله" و "مواجهه" با مخاطرات طبیعی یعنی در آنجایی که تخریب و بحران رخ داده، ۳ تا ۴ درصد اعتبارات به بخش پایش مخاطرات اختصاص دارد، ولی در بخش "پدیده شناسی مخاطرات" اعتبارات به صفر میل میکند.
دکتر رضا شهبازی با بیان اینکه هر آنچه که در کشور در زمینه مخاطرات طبیعی داریم، نتیجه همکاریهای بین المللی است، گفت: در مواجهه با انواع مخاطرات طبیعی تجربه خوب تدوین آیین نامه ۲۸۰۰ ساخت و ساز برای مخاطره زمینلرزه را داریم و در سازمان زمین شناسی نیز ما فرآیند مطالعه علوم زمین را ادامه میدهیم، ولی هر کس از ما درباره گسل سوال میپرسد، اعلام میکنیم که ما مطالعات را انجام می دهیم، ولی در کنار آن باید این آیین نامه به درستی پیاده سازی شود تا دست کم سقف سازهها بر سر کسی ویران نشود.
وی تدوین آیین نامه ۲۸۰۰ را نتیجه مطالعه، تولید دانش، ارائه راهکار و در نهایت تدوین شیوه نامه و تبدیل آن به قانون دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ضعف ما در مواجهه با مخاطرات طبیعی، دانش و وضع قانون نیست، بلکه در حوزه نظارت بر قانون است. نظارتها باید قوی شود، ضمن آنکه بهره برداری خوبی از این آیین نامه داشته باشیم.
شهبازی با اشاره به تولید اولین نقشه لرزه زمین ساخت کشور در سال ۱۳۵۳، خاطر نشان کرد: ما باید زمینلرزه بم را تجربه میکردیم تا به سمت تقویت این آیین نامه میرفتیم.
تجربه گرد و غبار
نظر شما :