استخراج 240 تن طلا از معادن کردستان
240 تن ذخیره طلا قروه واقع در استان کرمان به مرحله بهرهبرداری رسید.
مهندس برنامدیریت امور اکتشاف سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور در گفتوگوی اختصاصی با بخش خبری سازمان زمینشناسی با بیان این مطلب گفت: علیرغم بودجه 40 میلیارد ریالی که بمنظور اجرای طرح اکتشاف سراسری کل کشور در نظر گرفته شده بود، افزایش مبلغ تنها دومیلیاردودویست میلیونتومان تخصیص پیدا کرد و طرح اکتشاف سراسری با این رقم موفق به انجام 14 پروژه در زمینه اکتشاف طلا شد.
وی به کاهش پنجاهدرصدی اعتبارات در سالجاری اشاره کرد و افزود :متأسفانه بدلیل کاهش اعتبارات ما شاهد چالشهای فراوان در مراحل اجرایی طرحها هستیم بطوریکه در پیشبینی برنامههای سال 84 در زمینه اکتشاف طلا و همچنین اکتشاف کارنسارهای معدنی دیگر با کندی روند فعالیتها مواجهایم.
برنااز ادغام طرح اکتشاف سراسری با معاونت اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور خبر داد و افزود : از سالجاری فعالیتهای اجرایی و عملیاتی طرح اکتشاف سراسری کل کشور به سازمان توسعه و نوسازی معادن محول گردیده و شناسایی و جمعآوری اطلاعات پایه زمینشناسی تا رسیدن به مرحله اکتشاف به معاونت اکتشاف سازمان زمینشناسی که در دوقالب بررسی 20 زون از لایههای اکتشاف و نیز مطالعات زمینشناسی است، سپرده شده است. در واقع در سیاستهای سازمان برنامه و بودجه کشور، اکتشافات تفضیلی از محل درآمدهای وزارت صنایع و معادن تأمین میشود، که تا این لحظه در خصوص اکتشافات کانسارهای طلا 12 زون طلادار در کشور مورد شناسایی قرار گرفته که از این تعداد عملیات اجرایی طلای گندی، کرویان سقز توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن که پیشتر توسط طرح اکتشافات سراسری انجام میشد به اجرا درخواهد آمد.
وی گفت : با توجه به پتانسیل غنی معدنی که در کشور وجود دارد مبالغ اختصاص یافته باید افزایش پیدا کند چرا که تنها بیش از 50 درصد اکتشافات صرف هزینههای حفاری میشود از اینرو با مطالعه و بررسی استانداردهای جهانی باید سهم تخصیص بودجه را در عملیات اکتشافی بالا ببریم.
برنا به پایینبودن سهم اکتشافات طلا در تولید ناخالص ملی اشاره و تصریح کرد :در گذشته تصور درستی از زایش طلا در کشور وجود نداشت اما امروز دیدگاه جدیدی در این زمینه شکل یافته است. سازمان زمینشناسی با بررسیها و مطالعات ناحیهای که در کل کشور از طریق بررسیهای موضوعی انجام داده موجب شد تا وضعیت کانیزایی طلا در نقاط پتانسیلدار شناسایی و مورد بهرهبرداری قرار گیرد که این مسئله با استقبال زیاد سرمایهگذاران خصوصی چه در داخل و چه خارج از کشور مواجه شد.
مدیر امور اکتشافی سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور نقش سرمایهگذاری خارجی را در اکتشاف ذخایر طلادار مثبت ارزیابی کرد و گفت : شرکت ریوتینتو کانادا که یکی از بزرگترین شرکتهای معدنی در کلاس جهانی است در حال حاضر مشغول به اکتشاف کانسار طلا قروه در کردستان است که تاکنون نزدیک به240 تن طلا استخراج و به بهرهبرداری رسانده است که از این میزان 90 تن در زون اکسیده و مابقی در زون سولفوره میباشد.
مهندس برنا در خاتمه با تاکید برافزایش میزان اعتبارات چشمانداز اکتشاف طلا را در طول برنامه چهارم توسعه پررنگ دانست و خاطرنشان شد : تخصیص مالی باید به موقع و متناسب با فصل کاری انجام شود که با اولویتبندی پروژههای اکتشافی و اتخاذ سیاستگذاریهای مالی تجهیزاتی و تدوین برنامههای زمانبندی شده میتوانیم در آینده شاهد افزایش اکتشاف تعداد بیشتری از کانسارهای طلا باشیم که در این بین توجه به مقوله مدلسازی از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که مدلسازی در کشف مواد معدنی تاثیر فراوانی خواهد داشت.
نظر شما :