<P dir=rtl><STRONG>عبور فولاد سازان از درههای مرگ<BR></STRONG></P>
عبور فولاد سازان از درههای مرگ
حسین منصوری:به باور بسیاری از تحلیلگران مسائل اقتصادی فولاد یکی از پایههای مهم اقتصاد و صنعت جهان در آینده به شمار میرود. حتی در این میان مصرف سرانه فولاد را به عنوان شاخصی برای ارزیابی صنعتی بودن یک کشور بر شمردهاند.
در سالهای اخیر همگام با تحولات اقتصادی، صنعت فولاد با تغییرات چشمگیری در میزان تولید، مصرف و صادرات در سطح جهان مواجه شده است و به نظر میرسد در سال آینده نیز دامنه این تغییرات افزایش یابد.
بسیاری ازکارشناسان معتقدند که میزان تولید فولاد در یک کشور و یا حتی کل جهان را میتوان شاخصی زود هنگام برای پیشبینی وضعیت صنعت و اقتصاد دانست. امروزه در کشور ما نیز فولاد با حضور در بخشهای مهم تولیدی و صنعتی کشور، نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
در حال حاضر نیز که به تدریج چشمانداز صنعت و اقتصاد در جهان اندکی بهبود یافته، تولید فولاد نیز تا حدودی روبهافزایش گذاشته است. اگر چه این افزایش چشمگیر نیست اما همانطور که مطرح شد وضعیت فولاد را میتوان به عنوان شاخصی برای سنجش وضعیت صنایع به کار برد، بنابراین همین افزایش اندک هم نشانهای مثبت برای اقتصاد و صنایع جهان است. موذنزاده رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران چندی پیش در سخنانی به دو بحران سقوط اقتصاد در شرق آسیا در سال 1997 و بحران سال 2001 که فولاد سازان آن را درههای مرگ نامیدهاند اشاره کرد و با تحلیل بازار جهانی فولاد از سال 2004 به عنوان سال آتشفشان فولاد نام برد و چشمانداز آینده فولاد را در خوشبینانهترین حالت، مثبت ارزیابی کرد. در تصدیق و تأیید این اظهار نظر میتوان به کنگره جهانی فولاد که اخیرا با حضور دستاندرکاران و مقامات مسوول در زمینه صنایع فولاد در شهر رم، پایتخت ایتالیا برگزار شد، اشاره کرد. در این کنگره که با شرکت تولیدکنندگان بزرگ فولاد انجام شد، کارشناسان تأکید کردند که چشمانداز صنعت فولاد رو به بهبود است. به اعتقاد کارشناسان میزان تقاضای جهانی برای فولاد در سالهای آتی به ویژه در سال 2006 از رشد قابل توجهی برخوردار خواهد شد و در حال حاضر صنایع فولاد یکی از معدود صنایعی است که کارشناسان در مورد آن خوشبین هستند. تحولات اقتصادی سریعی که در برخی از کشورهای جهان از جمله کشور چین به وقوع میپیوندد عامل اصلی این امر عنوان شده است.
نظر شما :