<P dir=rtl>بهرهبرداری رسمی از کارخانه فولاد نطنز و شرکت نساجی «مان ریس» در استان اصفهان توسط وزیر صنایع و معادن آغاز شد.</P>
بهرهبرداری رسمی از کارخانه فولاد نطنز و شرکت نساجی «مان ریس» در استان اصفهان توسط وزیر صنایع و معادن آغاز شد.
اسحاق جهانگیری وزیر صنایع و معادن در مراسم افتتاح کارخانه فولاد نطنز گفت: با اصلاح ساختارهای اقتصادی در برنامه سوم برای ورود بخش خصوصی به عرصه تولید انگیزه ایجاد شده است بهطوریکه امروز بخش خصوصی موفق به ایجاد کارخانه فولاد نطنز شده است.
وی گفت: تولید میلگرد در کشور تکافوی نیاز داخل را دارد و نیازی به واردات این محصول از خارج نیست از این رو برای واردات میلگرد تعرفه 35 درصد در نظر گرفته شده است.
گزارش روابط عمومی وزارت صنایع و معادن حاکی است تولید سالانه کارخانه فولاد نطنز 8/1 میلیون تن انواع میلگرد است و با راهاندازی آن برای 700 نفر اشتغال ایجاد شده است همچنین 550 میلیارد ریال سرمایهگذاری ریالی و 3/5 میلیون دلار سرمایهگذاری ارزی از طریق بخش خصوصی صورت گرفته است.
وزیر صنایع و معادن در آیین افتتاح کارخانه نساجی «مان ریس» در استان اصفهان نیز گفت: صادرات محصولات نساجی و چرم در سال گذشته به 300 میلیون دلار رسید و پیشبینی میشود با اعمال 10 درصد جایزه صادرات برای صنعت نساجی در سال 83 میزان صادرات این اقلام دست کم به 500 میلیون دلار برسد.
جهانگیری افزود: اکنون مشکلات قابل توجهی از پیش روی صنعت نساجی برداشته شده و واحدهای جدیدی در کشور در حال راهاندازی هستند و سایر واحدها نیز باید بر اساس قانون نوسازی صنایع، طرح توسعه خود را با استفاده از امتیاز این قانون، تکمیل کنند.
وی ادامه داد :به دلیل نوسازی و اصلاحات انجام شده در صنعت نساجی، امروز در بخش نساجی کشور بحران نداریم.
با راهاندازی کارخانه نساجی «مان ریس» که توسط بخش خصوصی ایجاد شده سالانه چهار هزار و 300 تن انواع نخ پنبهای وپلی استر تولید میشود.
همچنین مهندس اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن در مراسم افتتاح ورق گالوانیزه و رنگی در مجتمع فولاد مبارکه با اشاره به وجود مواد معدنی بسیار غنی بویژه سنگ آهن در کشور افزود: تولید فولادهای خاص مانند ورق گالوانیزه و رنگی ارزش افزوده بالایی دارد و ما باید بتوانیم شمش صادر کنیم.
وی مصرف سالانه حدود 15 میلیون تن فولاد در کشور را نشان از توسعه ساختوساز و گام برداشتن در راه صنعتی شدن دانست و اظهار کرد: با این میزان، سرانه مصرف فولاد در کشور به حدود 20 کیلوگرم رسیده است.
وی افزود: اداره واحدهای نورد توسط بخش خصوصی از سیاستهای وزارت صنایع در صنعت فولاد است.
جهانگیری دستاوردهای دولت در بخش اقتصادی را مطلوب خواند و گفت: رشد بخش صنعت و معدن در سالهای گذشته همراه دو رقمی بوده و نوید دهنده این است که امکان رشد نیز وجود دارد.
دکتر عارف، معاون اول رییسجمهوری نیز در این مراسم با بیان اینکه ارتقای کیفیت و تولید بیشتر همواره دغدغه اصلی مدیران صنعت فولاد بوده است گفت: با تولید ورقهای گالوانیزه و رنگی در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان 70 درصد نیاز کشور به این محصولات تامین خواهد شد.
او افزود: بخش صنعت و معدن در برنامه سوم عملکرد خوبی داشته و رشد این بخش از هدف برنامه جلوتر بوده است.
فولاد رنگی در صنایع ساختمانی از جمله سقف و بدنه انبارها و کارگاهها و نمای داخلی و خارجی ساختمانها، لوازم خانگی مانند بدنه یخچال، آبگرمکن، اجاق گاز، صنایع فلزی و صنعت حملونقل، از جمله ساخت کانتینرها و سردخانهها کاربرد دارد.
محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور افزود: با توسعه خوبی که این صنعت پیدا کرده است امیدواریم در سالهای آینده در ارتباط با مصالح فولادی کشور به خودکفایی برسیم. ما در تولید گالوانیزه و ورق رنگی وابسته بودیم، ولی به موجب طرحی که امروز افتتاح شده یعنی با افتتاح این خط 70 درصد نیاز به فولاد گالوانیزه و 100 درصد نیاز کشور به فولاد رنگی تامین و زمینه برای صادرات به خصوص فولاد رنگی ایجاد میشود.
عارف اعلام کرد: توسط وزارت صنایع سند راهبرد درازمدت صنعت تدوین شد که در دولت در لایحه برنامه چهارم با توجه به سیاستهای کلی آن احکام خوبی را در سند توسعه بخش صنعت، در برنامه چهارم داریم. وزیر صنایع و معادن همچنین بخش بزرگی ازطرحهای صنعتی و اقتصادی کشور را نتیجه گشایش اعتبار از محل صندوق ذخیره ارزی دانست و گفت: هم اینک طرح توسعه افزایش ظرفیت 25 میلیون تنی تولید سیمان در کشور از محل اعتبار صندوق ذخیره ارزی در دست اجرا است و پیشبینی میشود این طرح تا پایان امسال به مرحله بهرهبرداری برسد.
وی گفت: با احتساب این میزان تولید، رقم تولید سیمان در کشور به 55 میلیون در سال افزایش مییابد.
جهانگیری صادرات صنعتی کشور در طول سال گذشته را چهار میلیارد دلار اعلام کرد و گفت : در مجموع تولیدات کمی و کیفی صنعتی کشور رشد قابل ملاحظهای در سالهای اخیر داشته است.
وزیر صنایع و معادن همچنین تولیدات آهن و فولاد از سوی بخش خصوصی در کشور را دو میلیون تن در سال تخمین زد و گفت: مهمترین مشکل بخش خصوصی در صنعت فولاد کشور، ایجاد واحدهای بالا دست مانند تولید شمش است که امید میرود در این بخش نیز گشایش اعتبار بشود.
نظر شما :