سهم کشورمان در تولید سنگهای لابراتوری در حد صفر است
مهندس علی پیشبین در همایش گوهر شناسی در نیشابور گفت: به رغم شهرت جهانی فیروزه نیشابور اما شاهد آن ...
استاد گوهرشناسی ایران گفت: متاسفانه با توجه به روند موجود در کشور، ارزش واقعی فیروزه نیشابور به فراموشی سپرده شده است.
مهندس علی پیشبین در همایش گوهر شناسی در نیشابور گفت: به رغم شهرت جهانی فیروزه نیشابور اما شاهد آن هستیم که در این شهرستان و همچنین در سطح کشور آنچنان که باید به ارزشهای واقعی این سنگ نپرداختهایم.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر فقط این سنگ، تراش داده شده و از آن نگین ساخته میشود.
وی تصریح کرد: گرچه ایرانیان از زمانهای بسیار دور سنگهای قیمتی را به همراه خود داشته و آنرا طلسم شکن میدانستند اما از دوره صفویه به بعد ارزش واقعی آن نزد ایرانیان رو به افول گذاشت.
وی همچنین عنوان داشت: در کشور ما معادن سنگهای قیمتی بسیار وجود دارد که در دنیا بی مانند است، اما ما فقط تراش سنگ و بدست آوردن نگین را آموختهایم.
وی گفت: در حال حاضر دیگر کشورها سنگهای قیمتی را به اشکال مختلفی همچون گل، مجسمه و دیگر اشیا زینتی در میآورند و از این راه تجارت میکنند.
وی اظهار داشت: سهم صادرات سنگهای قیمتی کشورمان بسیار پایین است، به طوریکه حدود یک تا دو درصد صادرات کشور را به خود اختصاص داده است. سهم کشورمان در تولید سنگهای لابراتوری نیز صفر است. این در حالی است که کشورهای توسعه یافته با توجه به اهمیت تجاری و اقتصادی این سنگها مبادرت به تاسیس رشتههای دانشگاهی جهت آموزش علاقه مندان و تربیت متخصصان کردهاند.
وی گفت: در دنیا 100 نوع سنگ قیمتی وجود دارد که اهمیت 25 نوع آن از جمله فیروزه نیشابور بسیار بالاست.
وی یادآور شد: با بررسیهایی که در کشور انجام دادهایم امکانات بالقوه و بالفعلی در کوهها و نقاط مختلف کشور جهت سنگهای قیمتی وجود دارد، به طوری که در آخرین تحقیقات مشخص شد معادن بسیار خوب یاقوت در نقطهای از کشور و همچنین معان زمرد در اطراف مشهد وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد که با همت و توجه مسولین از اکتشاف، استخراج و فن آوری معادن سنگهای قیمتی حمایت شود تا شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی در کشور باشیم.
نظر شما :