متالورژی استخراجی زمینه فعالیت گسترده ای در سازمان نظام مهندسی معدن کشور دارد

۲۵ اسفند ۱۳۸۴ | ۰۱:۴۸ کد : ۷۵۸۳ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۶۲۴
با توجه به اینکه علم متالوژی یکی از رشته‌های مهم و اساسی در رشته مهندسی معدن کشور محسوب می‌شود، می‌تواند در...
با توجه به اینکه علم متالوژی یکی از رشته‌های مهم و اساسی در رشته مهندسی معدن کشور محسوب می‌شود، می‌تواند در کنار رشته‌های مرتبط با معدن در سازمان نظام مهندسی معدن به اجرای وظایف مربوط به خود بپردازد و مهندسی معدن را تکمیل‌تر کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور دکترحسین یوزباشی زاده عضو کمیته تخصصی متالورژی سازمان نظام مهندسی معدن و استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌و‌گو با خبرنگار این سازمان با بیان اینکه علم متالورژی جزء کوچکی از مجموعه بزرگ علم معدن محسوب می شود ، گفت : به لحاظ پیوستگی و اشتراک متالورژی استخراجی با رشته معدن می‌توان انجام فرآوری و تبدیل به یک ماده اولیه با ارزش افزوده بسیار بالا را در این علم جستجو کرد که بر همین اساس این علم  زمینه فعالیت عظیمی در سازمان نظام مهندسی معدن کشور دارد.
وی در خصوص عملکرد سازمان نظام مهندسی معدن کشور گفت : فکر می‌کنم سازمان به حدود پنجاه درصد اهداف خود از جمله تشکیل گروههای تخصصی در استانهای مختلف و برنامه‌ریزی برای اجرای دوره‌های تخصصی و ارائه گواهی اشتغال و همچنین به سرانجام رساندن برنامه‌های کاری در زمینه‌های مختلف معدن دست‌یافته است.
یوزباشی‌زاده در خصوص گستردة فعالیت‌ رشته متالوژی در سازمان نظام مهندسی معدن گفت : متالوژی استخراجی زمینه فعالیت عظیمی در این سازمان دارد و به لحاظ پیوستگی و اشتراک با رشته معدن می‌توان انجام فرآوری و تبدیل به یک ماده اولیه با ارزش افزوده بسیار بالا را در این علم جستجو کرد.
وی گفت : خوشبختانه امروز در کنار بسیاری از معادن کارخانه‌های فرآوری و پردازش مواد را مشاهده می‌کنیم که بخاطر تاریخ دیرینه استخراج در کشورمان همگان متوجه شده‌اند تبدیل مواد خام استخراج شده از درون زمین و تبدیل آن به موادی با ارزش افزوده بیشتر ، از نظر اقتصادی توجیه بالایی دارد .به همین جهت  دستیابی به این مهم به علم متالوژی مربوط می‌شود.
یوزباشی‌زاده در ادامه گفت :‌اینکه از این علم هنوز بدان صورت که باید استفاده نشده بخاطر بسیاری از برنامه‌ریزی‌های نادرست می‌باشد که باید با توجه به اینکه تفاوت معادن کنسانتره با سنگ معدن چندین برابر می‌باشد در کنار هر معدن مس یک واحد فرآوری نیز احداث کرد که بتوان مس را تولید کرد که برهمین اساس متالوژی بصورت یک صنایع تبدیلی ، کارآیی فراوانی دارد و باید دانست پس از اکتشاف و استخراج معادن این  علم کانه‌آرایی و متالوژی است که به کل عملیات انجام شده ارزش افزوده چند برابری بخشد.
وی با بیان اینکه در گذشته استخراج و صادر می‌کردیم، تصریح کرد : امروز پیوند رشته متالوژی با معدن ثمرات بسیار گسترده‌ای داشته و باید گفت معدن تنها به استخراج خاک و سنگ نمی‌پردازد و تبدیل به کنسانتره، تبدیل به فلز و تبدیل به مواد قابل استفاده در صنایع وظیفه اصلی معادن است که این امر به کمک متالوژی محقق شده است.
عضو کمیته تخصصی سازمان نظام مهندسی معدن در خاتمه گفت :‌اطلاع‌رسانی در دوسال گذشته بسیار کمرنگ بوده و آشنایی متخصصین با این سازمان در حد بسیار محدودی بوده که خوشبختانه با فعالیت جدیدی که در خصوص اطلاع‌رسانی دومین دور انتخابات صورت گرفته امیدواریم علاقمندان با دید بازتر و فعالتر در انتخابات شرکت کنند.

کلید واژه ها: گیلان


نظر شما :