مقرر گردید که جلسه کارشناسان اکو با مشارکت اتاق بازرگانی اصفهان، به مدت ۴ روز در ابان ماه سال جاری (۱۴۰۱) به میزبانی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران و با همکاری اتاق بازرگانی اصفهان در اصفهان برگزار گردد.
یک تیم کاوش غار اخیراً یک فروچاله کارست غول پیکر را در شهرستان لی، منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ در جنوب چین کشف کرده است که این فروچاله غول پیکر جدید، عمیقترین عمق آن ۱۹۲ متر است.
با استناد به آخرین گزارشهای گروه مطالعات بینالمللی مس (ICSG)، معادن مس جهان از ابتدای ماه ژانویه تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ میلادی، ۲۱ میلیون و ۹۶ هزار تن کنسانتره تولید کردند که در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ۲.۲ درصد رشد داشته است و این روند افزایشی در سال ۲۰۲۲ هم ادامه خواهد داشت. با توجه به آمارهای فعالیت معادن و تولید کنسانتره، برآوردها حاکی از آن است که با توسعه معادن و اجرای طرحهای جدید در سال ۲۰۲۲، در حدود یک میلیون تن در سال به ظرفیت تولید محصولات مس محتوی جهان اضافه خواهد شد. سهم آمریکای جنوبی از این تولیدات جدید ۳۳ درصد است و پس از آن آسیا با ۲۵ درصد، آفریقا با ۲۲ درصد، کشورهای مستقل همسود (CIS) با ۱۲ درصد، اروپا با ۶ درصد و آمریکای شمالی و اقیانوسیه با یک درصد قرار دارند. ظرفیت معادن مس جهان در سال ۲۰۲۱، به ۲۵ میلیون و ۹۱۶ هزار تن رسیده بود که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ میلادی (۲۴ میلیون و ۸۲۱ هزار تن)، رشدی ۴.۴ درصدی داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، این یافته با مدلهای پذیرفتهشده قبلی که بر اساس آن تصور میشد هسته زمین به طور پیوسته با سرعتی سریعتر از سطح این سیاره میچرخد در تضاد است. این کشف جدید همچنین ممکن است به توضیح تغییرات اندک مقدار طول روز کمک کند که در چندین دهه گذشته ثابت شده به طور مداوم در نوسان است. جان ای. ویدال، یکی از نویسندگان این تحقیق گفت: «با استفاده از این یافتهها میتوانیم تغییرات سطح زمین را در مقایسه با هسته داخلی آن دریابیم. با این حال، آخرین مشاهدات ما نشان میدهد که هسته داخلی زمین از سال ۷۱-۱۹۶۹ کمی کندتر میچرخد و سپس از سال ۷۴-۱۹۷۱ به سمت دیگری حرکت کرده است. همچنین متوجه شدیم که طول روز همانطور که پیشبینی میشد افزایش و سپس کاهش یافت. محققان از دادههای آرایه لرزهای با دیافراگم بزرگ موسوم به LASA، مستقر در یکی از تأسیسات نیروی هوایی ایالات متحده در مونتانا استفاده کردند تا نشان دهند هسته داخلی زمین کندتر از آنچه قبلاً پیشبینی شده بود و تقریباً به میزان ۰.۱ درجه در سال میچرخد.
حوزه های تحت پوشش: علوم دریایی و اقیانوسی تاریخ برگزاری: ۹ آبان ۱۴۰۱ محل برگزاری: استان تهران - شهر تهران وضعیت کنفرانس: اطلاع رسانی پذیرش مقاله: ۱۴۰۱/۱/۱۲ مهلت ثبت نام: ۱۴۰۱/۶/۱۰
حوزه های تحت پوشش: ژئوفیزیک تاریخ برگزاری: ۱۹ مهر تا ۲۰ مهر ۱۴۰۱ دانشگاه برگزار کننده همایش: دانشگاه تهران انجمن علمی برگزار کننده همایش: انجمن ژئوفیزیک ایران محل برگزاری: استان تهران - شهر تهران وضعیت کنفرانس: در حال پذیرش مقاله پذیرش مقاله: ۱۴۰۱/۵/۳۱
حوزه های تحت پوشش: مهندسی معدن, علوم زمین تاریخ برگزاری: ۱۷ تیر ۱۴۰۱ محل برگزاری: استان قم - شهر قم وضعیت کنفرانس: در حال پذیرش مقاله پذیرش مقاله: ۱۴۰۱/۴/۱۰
حوزه های تحت پوشش: زمین شناسی, مهندسی معدن, علم مواد (عمومی) تاریخ برگزاری: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ محل برگزاری: استان تهران - شهر تهران وضعیت کنفرانس: در حال پذیرش مقاله پذیرش مقاله: ۱۴۰۱/۴/۱۵ مهلت ثبت نام: ۱۴۰۱/۴/۲۵
مدیرکل سازمان زمینشناسی استان اصفهان با بیان اینکه با رویه فعلی اکتشاف تا ۱۲ سال آینده دیگر ذخایر آهن در کشور نداریم، گفت: بهترین روش اکتشاف برای تشخیص ذخایر آهن، روش ژئوفیزیک هوایی است، اما اصفهان جزو معدود استانهایی است که اکتشافات ژئوفیزیک هوایی را بهصورت بسیار محدود انجام داده است.
رضا اسلامی، در شروع این بازدید در مسجد علیقلیآقا با اشاره به اینکه هر چه به سمت شمال اصفهان میرویم با توجه به بیشتر شدن ضخامت آبرفت، تعداد و عمق ترکها بیشتر است، گفت: مدل ترکها در مسجد سید و شمال اصفهان متفاوت است. ایشان گفت: مسئله فرونشست در اصفهان موضوعی جدید نیست و ۱۰ سالی است با آن درگیر هستیم.