
مدیر زمینشناسی دریایی از تهیه نقشههای ژئوشیمی رسوبی و آلایندههای زیستمحیطی شهرها و بنادر ساحلی جنوب کشور از جمله بندرعباس، بندر شهید رجایی، بوشهر، بندر امام خمینی، چابهار، کنارک، خور موسی و خور سلج به مناسبت روز ملی خلیج فارس خبر داد.
با آغاز سال جدید که رهبر معظم انقلاب سال ۱۴۰۱ را سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری کردند، این دفتر همکاریهای بسیار خوبی را با شرکتهای دانشبنیان در پروژهای نفتی از جمله بسترشناسی سکوهای نفتی خلیجفارس، بررسیهای ژئوفیزیک دریایی پهنه آبی فاز اول احداث نیروگاه حرارتی سیریک و دیگر طرح های عمرانی داشته است.

نمایشگاه گرامیداشت روز ملی خلیجفارس با همکاری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار شد.
همزمان با حضور دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ، امیر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سردار سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و خانم سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز از غرفه این سازمان بازدید کردند. شایان ذکر است؛ این نمایشگاه با شعار "خلیجفارس خانه ماست" در محل سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح سالن موزه خلیج فارس با محورهای اطلاعات مکانی، فناوریهای ژئوماتیک و خلیجفارس، جغرافیا و ژئوپلیتیک خلیجفارس، نام خلیجفارس در آئینه اسناد، تاریخ و باستانشناسی خلیجفارس، آینده تحولات منطقه خلیجفارس و محیط زیست و خلیجفارس در حال برگزاری است.

برنامهها و عملکرد دفتر زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی کشور اعلام شد
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مدیرکل دفتر بررسیهای زمینشناسی دریایی این سازمان گفت: بهمنظور بکارگیری و شناسایی طیف وسیعی از دادههای رسوبشناسی، ژئوشیمی رسوبی، شیمیدریا، ژئومورفولوژی، ژئوفیزیک دریایی، مغناطیسسنجی، زیستبومهای دریا، مخاطرات دریایی (نظیر آلایندههای دریایی، سونامیو...)، زمین گردشگری و باستانشناسی که در گستره سواحل، جزایر و پهنههای آبی گسترش یافتهاند، به شکل یکپارچه و منسجم برنامهها و عملکرد خود را در قالب طرح ده ساله و تولید نقشه، گزارش، اطلس، مقالات و کتاب در اختیار سطوح مختلف کاربران، اعم از ارگانهای دولتی، دانشگاهها و بخش خصوصی و عموم مردم قرار میدهد.

آغاز به کار دو پروژه جهت برداشتهای ژئوفیزیک دریا به همت کارشناسان گروه ژئوفیزیک دریای مدیریت زمینشناسی دریایی انجام شد
مهندس محمدرضا انسانی رئیس گروه ژئوفیزیک دریایی با اشاره به تجارب قبلی دفتر بررسیهای زمینشناسی دریایی در همین زمینه یادآور شد: برداشت دادههای لرزهنگاری کمعمق و بسترشناسی اولیه اسکله آب شیرینکن منطقه رمین در شرق بندر چابهار به گروه ژئوفیزیک دریایی واگذار شد. انسانی خاطرنشان کرد: این مطالعات با استفاده از حداکثر زمان مدّ دریا در دریای عمان و با استفاده از یک لنج ماهیگیری با موفقیت انجام شد.

شناسایی بستر و ضایعات اطراف سکوی نفتی نصرت در ۵۰ کیلومتری جنوب جزیره سیری در عمق ۵۵ متری آب، جهت انتقال سکوی حفاری به سمت آن و احیای چاه نفت در این سکو
، کارشناسان گروه ژئوفیزیک دریا از دفتر زمینشناسی دریایی به مطالعه و شناسایی بستر و ضایعات (Debris) اطراف سکوی نفتی نصرت در ۵۰ کیلومتری جنوب جزیره سیری در عمق ۵۵ متری آب جهت انتقال سکوی حفاری به سمت آن و احیای چاه نفت در این سکو واقع در بندر کنگ استان هرمزگان پرداختند.

تهیه نقشه یک پنجاه هزارم ژئومورفولوژی ساحلی بندر انزلی
نقشه های ژئومرفولوژی ساحلی لنگرود، رشت، بندرانزلی و آستارا در مقیاس یکصدهزارم طی سالهای گذشته تهیه شده و از سال ۱۳۹۸ طبق اهداف شاخصهای سازمانی تهیه نقشههای یکپنجاههزارم ژئومرفولوژی ساحلی در دستور کار گروه ژئومرفولوژی بخش مدیریت زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور قرار گرفته است.