• تاریخ انتشار : 1390/03/28 - 02:35
  • بازدید: 1 نفر
  • بازدیدکننده: 1 نفر

اثبات ارتباط دریاچه ارومیه قدیم با دریای خزر با کشف گونه جدید فسیل‌ ماهی

با کشف گونه جدیدی از فسیل‌ ماهی دراطراف تبریز، ارتباط دریاچه ارومیه قدیم با دریای خزر...


FA">با کشف گونه جدیدی از فسیل‌ ماهی دراطراف تبریز، ارتباط دریاچه ارومیه قدیم با دریای خزر توسط کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به اثبات رسید.


FA">به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، کارشناسان این سازمان موفق به کشف گونه جدیدی از جنس ماهی آترینا FA" dir="LTR">)َmso-bidi-language:FA" dir="LTR">  (Atherinaدر رسوبات میوسن بالایی (حدود 9میلیون سال قبل) اطراف شهر تبریز شدند که بر همین اساس ارتباط دریاچه ارومیه قدیم با دریای خزر به طور مستند اثبات می‌شود.


FA">گفتنی‌ست، دکتر جمشید افتخارنژاد در سال 1983 فرضیه احتمال ارتباط گوشه شمال غرب دریاچه ارومیه فعلی با دریای‌خزر را از طریق رودخانه ارس از چندین هزار سال پیش خاطرنشان کرده بود که با بالا آمدن مناطق شمالی دریاچه ارومیه توسط گسل تبریز، این دو حوضه از یکدیگر جدا شدند.


FA">یادآور می‌شود، با تحقیقات جدید کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور مبنی بر کشف فسیل ماهی در حوضه تبریز، فرضیه ارتباط دریاچه ارومیه بزرگ با دریای‌خزر از میلیون‌ها سال پیش به صورت مستند به اثبات رسید.


FA">بر همین اساس، کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی مراکز تهران و تبریز و دو محقق از کشورهای ایتالیا و آلمان موفق به کشف فسیل‌های ماهی رسوبات لیگنیت‌دار اطراف تبریز شدند که تحت عنوانFA" dir="LTR">A.atropatiensis mso-bidi-language:FA">نامگذاری شد و در ژورنال معتبر مخصوص معرفی گونه‌های جدید (FA" dir="LTR">ActaPalaeontologica PolonicaFA"> ) چاپ شد.


FA">گفتنی‌ست، این جنس ماهی در عهد حاضر شامل پنج گونه ماهی است که در دریا و آب‌های لب شور کناره شرقی اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سیاه و دریای خزر زندگی می‌کند و جزو هفت گونه فسیلی از دوران میوسن(5تا23 میلیون سال قبل) است.


FA">این گزارش می‌افزاید؛ گونه جدید مذکور از فسیل‌کشف شده در رسوبات لیگنیت‌دار منطقه باغمیشه- مرزداران نزدیک شهر تبریز شناسایی شد که شباهت بسیار نزدیکی به گونه عهد حاضر تحت عنوان(Atherina boyerimso-bidi-language:FA">) به عنوان تنها گونه زنده از جنس آترینای دریای خزر دارد.


FA">لازم به ذکر است علاقه‌مندان می‌توانند متن کامل مقاله تهیه شده درباره این کشف را در آدرس اینترنتی http://www.app.pan.pl/issue.html?issue=forthcomingmso-bidi-language:FA">  مطالعه کنند.



Calibri;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:
FA" dir="RTL">  گونه عهد حاضر موجود در دریای خزر
Calibri;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:
FA">Atherina boyeri
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:
EN-US;mso-bidi-language:FA" dir="RTL">




mso-bidi-language:FA">         گونه جدید فسیلی معرفی شده mso-bidi-language:FA" dir="LTR">Atherina atropatiensis

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی,اخبار روابط عمومى
  • کد خبر : 16178
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی
قبلی
تاریخ آخرین به روز رسانی: 1390/03/28 02:35
تنظیمات قالب