• تاریخ انتشار : 1387/12/03 - 00:09
  • بازدید: 3 نفر
  • بازدیدکننده: 3 نفر

دانشمندان از احتمال کشف سیاره شبیه زمین در آینده نزدیک خبر می دهند

اخترشناسان معتقدند نخستین سیاره زمین- مانندی که حول ستاره ای دوردست...



گمان نمی رود هیچ یک از 300 سیاره خارج از منظومه شمسی که تاکنون کشف شده،‌ شرایط مناسبی برای حیات داشته باشند. از این رو کشف سیاره ای مانند زمین که از سنگ و نه از گاز های داغ یا یخ منجمد ساخته شده باشد می تواند شانس یافتن دومین سیاره قابل سکونت را افزایش دهد.

یک اخترشناس برجسته ،‌ پس از بررسی‌های دو ماهواره سازمان فضایی اروپا و ناسا، با اطمینان پیش‌بینی کرد، کشف سیاره ای مانند زمین احتمالا با شرایط مناسب برای بقای حیات در اطراف ستاره‌ای نزدیک، به زودی اعلام می‌شود.

"آلن باس" از موسسه علوم کارنگی در واشنگتن گفت: ظرف سه یا چهار سال طی برگزاری کنفرانس خبری در مقر ناسا ، فراوانی سیارات شبیه زمین اعلام خواهد شد و پس از آن گامهای بعدی برای جستجوی سیارات قابل سکونت اعلام می شود.

وی در نشست سالانه انجمن آمریکایی پیشرفت علم در شیکاگو افزود: وجود سیارات مانند زمین در جایی خارج از منظومه شمسی حتمی است و من فکر می کنم هر ستاره ای که در آسمان شب به آن می نگریم یک سیاره مانند زمین در حول محور خود دارد. در حال حاضر می دانیم اغلب ستاره ها دارای سیاره هستند.

باس اظهار داشت: ما توانسته ایم سیاراتی با جرم چند برابر جرم زمین پیرامون ستارگانی با جرم کمتر را بیابیم. هرچند این سیارات کاملا شبیه زمین نیستند، اما به زمین شبیه و شبیه تر می شوند.

دانشمندان معتقدند یک سوم ستاره های خورشید- مانند موجود در کهکشان راه شیری ، سیاراتی پیرامون خود دارند که چندین برابر زمین هستند. شمار سیارات کوچکتر از زمین باید بیشتر باشد.

باس می گوید: فکر می کنم در مورد رقمی صحبت می کنیم که بسیار به "یک" نزدیک است، در واقع این به آن معناست که سیاره ای هم اندازه زمین در اطراف هر ستاره خورشید مانند وجود دارد. به این ترتیب امکان وجود 100 میلیارد سیاره شبیه زمین فقط در کهکشان ما هست. این درحالی است تعداد کهکشانهای موجود در کیهان دستکم به 100 میلیارد می رسد.

در حال حاضر تلسکوپ های زمینی فقط می توانند سیاراتی را شناسایی کنند که بسیار بزرگتر از زمین باشند، نظیر سیارات عظیم گازی مانند مشتری و یا سیارات یخی بزرگ مانند نپتون که هر دو برای ادامه حیات نامناسب هستند.

اما سیارات خاکی کوچکتر را برای نخستین بار می توان با دو تلسکوپ فضایی ، ماهواره کوروت سازمان فضایی اروپا که جمع آوری اطلاعات خود را از سال گذشته آغاز کرد و همچنین تلسکوپ کپلر ناسا که قرار است ماه آینده پرتاب شود شناسایی کرد.

  • گروه خبری : رویدادهای علوم زمین
  • کد خبر : 19220
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی
قبلی
تاریخ آخرین به روز رسانی: 1387/12/03 00:09
تنظیمات قالب